Zimski sportovi

VIDEO: Auston Matthews čudesnim debijem upisao se u povijest NHL-a

Branimir Korać • četvrtak, 13.10.2016.
VIDEO: Auston Matthews čudesnim debijem upisao se u povijest NHL-a

Započeo je regularni dio NHL sezone, a priča dana je Auston Matthews, prvi izbor drafta koji je imao nevjerojatnu večer u svojoj prvoj NHL utakmici...

Već u prvoj utakmici nove NHL sezone ispisana je povijest. Prvi izbor drafta Auston Matthews imao je čudesan debi i postao je prvi igrač u povijesti koji je u prvom nastupu u NHL-u postigao čak četiri pogotka. Bila je to njegova večer, napravio je ono što još nitko nije uspio, ali Maple Leafsi svejedno nisu slavili. Senatorsi su ipak odnijeli pobjedu 5:4 u produžetku, a donio ju je Kyle Turris koji je prvo u trećoj trećini zabio za produžetak, a zatim tamo i za pobjedu.

Dok su svjetla reflektora bila usmjerena prema njemu, Matthews je preuzeo na sebe krivicu za poraz kasnom reakcijom kod pobjedničkog gola Turrisa. "To je sto posto moja pogreška. Došli smo ovdje po pobjedu, ali na žalost nismo je uzeli", govorio je nakon susreta.

Kingsi su poraženi u gostima kod Sharksa, ali u ovom trenutku taj jedan poraz im je najmanji problem. Pravi problem predstavlja ozljeda Jonathana Quicka koji nije nastupio u posljednjoj trećini, a prve informacije govore kako bi mogao dugo pauzirati. Ozljedom Quicka u prvi plan dolazi Jeff Zatkoff koji je već bio u takvim situacijama da uskače nakon ozljeda prvog vratara i to u Pittsburgh Penguinsima dok su ovi bili bez Fleuryja.

U ovom dvoboju pobjedu Sharksima donijeli su Logan Couture i Brent Burns nakon što su Kingsi bolje ušli u utakmicu i poveli preko Toffolija već u 82. sekundi. "Ova utakmica bila je kao da je doigravanje, igralo se čvrsto, muški. Došli su pokazati da nisu zadovoljni kako je završilo doigravanje prošle sezone, ali mi smo bili spremni za odgovor", rekao je trener Sharksa Peter DeBoer.

Edmonton Oilersi na pravi način krenuli su u svojem novom domu, Rogers Placeu, gdje su svladali Calgary Flames sa 7:4. Cam Talbot upisao je 37 obrana, a Connor McDavid dva pogotka i asistenciju.

Veliku pobjedu upisao je St. Louis koji je u Chicagu svladao Blackhawkse s 5:2. Nije bilo baš tako lako kako rezultat sugerira, Na ulasku u zadnje dvije minute Blues je vodio s 3:2, a u zadnjih 70 sekundi dva puta je slao pak u prazan gol. Vladimir Tarasenko svojim drugim golom donio je Bluesu prednost 4:2, a točku na i stavio je Scottie Upshall. "Vladimir je igrač koji voli velike utakmice i uvijek se pojavi kada je najpotrebnije u takvim susretima", pohvalio je svojeg suigrača iz druge linije Kevin Shattenkirk.

NHL:
Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs 5:4 produžetak
San Jose Sharks - Los Angeles Kings 2:1
Edmonton Oilers - Calgary Flames 7:4
Chicago Blackhawks - St. Louis Blues 2:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!