Ostali sportovi

Tyson Fury odrekao se titula

Dario Dodić • četvrtak, 13.10.2016.
Tyson Fury odrekao se titula
Foto: EPA

Tyson Fury više nije prvak u superteškoj kategoriji po WBO i WBA verzijama. Odrekao se titula kako bi se "mogao posvetiti oporavku"...

Upražnjeno je mjesto prvaka u superteškoj kategoriji po WBO i WBA verzijama nakon što se aktualni prvak Tyson Fury odrekao titula kako bi se mogao posvetiti oporavku od depresije. 28-godišnji Britanac nedavno je priznao uzimanje kokaina opravdavajući se kako se radi o njegovom tijelu i da s njime može raditi što hoće. Također je obznanio da se bori s depresijom i da je više puta poželio oduzeti si život.

Uz to što više nije prvak Fury bi tijekom dana trebao dobiti informaciju vrijedi li njegova boksačka licenca jer se nadležna tijela sastaju danas kako bi odlučili kako će ga kazniti zbog uzimanja kokaina.

"Ulazim u novi veliki izazov u svom životu i znam da ću, kao protiv Klička, pobijediti", rekao je Fury koji nije stupio u ring od pobjede nad Kličkom krajem 2015. godine.

"Osvojio sam titule u ringu i vjerujem da bi titule trebale biti i izgubljene u ringu, ali nisam u mogućnosti braniti ih, donio sam tešku i emotivnu odluku odreći se mojih dragocjenih titula", izjavio je Fury.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!