Nogomet

Klubovi dogovaraju osnivanje nove europske lige

Dario Dodić • četvrtak, 13.10.2016.
Klubovi dogovaraju osnivanje nove europske lige
Foto: EPA

Skupina vodećih klubova iz skandinavskih nogometnih liga te Škotske, Nizozemske i Belgije počela je ozbiljne dogovore oko osnivanja nove trans-europske nogometne lige kao odgovor najavljenim promjenama u Ligi prvaka...

Vodeći klubovi iz Danske, Škotske, Švedske, Norveške, Nizozemske i Belgije počeli su dogovore oko formiranja pandana Uefinoj Ligi prvaka, nezadovoljni zbog posljednjih promjena koje je najavila UEFA. Podsjetimo, od 2018. godine u Ligi prvaka izravan plasman osigurat će čak četiri najbolje plasirane momčadi iz četiri najbolje rangirane Lige što bi značilo da će ostatak Europe loviti preostalih 16 mjesta.

Predvođeni danskim prvakom FC Kobenhavn najbolji klubovi iz navedenih liga počeli su raspravljati o osnivanju novog formata za klubove koji najviše gube novonastalim promjenama: "Da, točno je, ukoliko ne reagiramo odmah najveći klubovi postajat će sve veći i snažniji, a klubovi poput našeg imat će sve teže uvjete", izjavio je direktor danskog prvaka Anders Horsholt za lokalne novine BT.

Također, kako piše BT, postoji mogućnost da bi klubovi koji će nastupati u novoformiranoj ligi morali napustiti domaća prvenstva, što opet implicira stvaranje nekakvog zatvorenog sustava jer je nepoznat ključ po kojem bi se birali klubovi za novu ligu i bi li postojala mogućnost ispadanja i kvalificiranja za istu. Prema BT-u klubovi iz Danske, Švedske, Norveške, Belgije, Nizozemske i Škotske najviše gube novim promjenama u Uefinoj Ligi prvaka i u razgovorima su za stvaranje nove lige.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.10.2016. u 18:59
    Samo naprijed! Fuck UEFA!!
    Obrisan korisnik