Zimski sportovi

Penguinsi krenuli u obranu naslova pobjedom protiv Capitalsa

Branimir Korać • petak, 14.10.2016.
Penguinsi krenuli u obranu naslova pobjedom protiv Capitalsa
Foto: EPA

Bogat program u NHL-u noćas je odigrano devet utakmica, a središnji dvoboj večeri bio je onaj u Pittsburghu gdje su Pensi krenuli u obranu naslova pobjedom protiv Capitalsa...

Zanimljiv dvoboj odigran je u Missouriju gdje je St. Louis svladao Minnesotu s 3:2. U susretu u kojem nije iskorišten niti jedan powerplay Blues je stigao do pobjede čime u sezonu ulazi s dvije pobjede u prva dva susreta. U ovom dvoboju odličan posao odradili su Nail Jakupov i Magnus Paajarvi koji su igrali zajedno i u Oilersima, a ovdje su pokazali kako odlično funkcioniraju i dobro se nadopunjuju. Svaki je postigao po jedan gol, a još jedan dodao je Alexander Steen.

Dallas je uz 32 obrane Anttija Niemija stigao do pobjede protiv Anaheima 4:2. Na startu zadnje trećine Ducksi su poravnali preko Andrewa Cogliana, ali Antoine Roussel golom i zatim asistencijom Adamu Cracknellu, vratio je prednost na stranu Starsa i odveo ih do pobjede.

Panthersi su na zagrijavanju nosili dresove s brojem 16 u čast Josea Fernandeza, a onda je 16-ica Floride zabija za pobjedu. Nakon 60 minuta bilo je 1:1, a sredinom produžetka Aleksander Barkov zabio je za slavlje nad Devilsima koje je dugo u igri držao Cory Schneider s 32 obrane.

Niti 34 obrane Jaroslava Halaka nisu bile dovoljne, Islandersi su poraženi od Rangersa 5:3. Uspjeli su se Islandersi vratiti iz zaostatka 2:0, sredinom posljednje trećine rezultat je i dalje bio poravnat, ali onda Chris Kreider, Brandon Pirri i JT Miller odvode Rangerse do pobjede. Henrik Lundqvist tako je napokon stigao do pobjede kada je na suprotnoj strani Halak, u posljednjih čak osam susreta uspješniji je bio Slovak.

Odličan je bio i Al Montoya na vratima Canadiensa na gostovanju kod Buffala. 30 obrana u pobjedi 4:1 pomoglo je gostima, a domaćinu nije išla u prilog niti ozljeda Evandera Kanea koji se zabio u ogradu nakon čega je odvezen u bolnicu na pregled. Brendan Gallagher postigao je dva pogotka iz isto toliko udaraca prema Lehneru.

Carolina Hurricanesi vodili su s 4:1 na gostovanju kod Winnipega, ali na kraju su ipak upisali poraz u produžetku. Domaćinu je produžetak donio Mathieu Perreault golom minutu i pol prije kraja, a sredinom dodatnih pet minuta Mark Scheifele zabio je za pobjedu.

Pittsburgh Penguinsi krenuli su u obranu naslova prvaka pobjedom protiv Capitalsa na svom ledu nakon kaznenih udaraca s 3:2. I bez Sidneyja Crosbyja Pensi su slavili, a odličnu utakmicu odradio je Marc-Andre Fleury koji je obranio posljednji pokušaj Ovečkina, a tijekom susreta skupio je 39 obrana.Burakovski je s dva gola bio jedini strijelac kod Capsa, a Hornqvist i Malkin pogađali su za domaćina.

Otvorena i efikasna utakmica otišla je na stranu Lightninga koji je sa 6:4 svladao Red Wingse unatoč 30 obrana Petra Mrazeka i dva gola Thomasa Vaneka koji su Red Wingsima donijeli vodstvo 2:0 nakon prve trećine. U nastavku se domaćin oporavio i otišao do pobjede.

Sjajnu utakmicu odradila je prva napadačka linija Bruinsa koja je odvela Boston do pobjede 6:3 u gostima kod Columbusa. Po dva gola postigli su Marchand, Pastrnak i Backes, a Marchand je dodao i tri asistencije.

NHL:
St. Louis Blues - Minnesota Wild 3:2
Dallas Stars - Anaheim Ducks 4:2
Florida Panthers - New Jersey Devils 2:1 produžetak
New York Rangers - New York Islanders 5:3
Buffalo Sabres - Montreal Canadiens 1:4
Winnipeg Jets - Carolina Hurricanes 5:4 produžetak
Pittsburgh Penguins - Washington Capitals 3:2 penali
Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings 6:4
Columbus Blue Jackets - Boston Bruins 3:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!