Tenis

Prve nositeljice na sva tri turnira bez prolaza u polufinale

Mihaela Bradovski • petak, 14.10.2016.
Prve nositeljice na sva tri turnira bez prolaza u polufinale
Foto: EPA

Angelique Kerber, Agnieszka Radwanska i Garbine Muguruza neće igrati u polufinalima turnira u Hong Kongu, Tianjinu i Linzu...

Prva igračica svijeta Angelique Kerber odigrala je vrlo loše u četvrtfinalu u Hong Kongu te je zasluženo visoko poražena od Darije Gavrilove. Puno više energije u igri Ruskinje s australskom putovnicom i u konačnici još jedno rano ispadanje za Kerber. Od odvajanja US Opena i preuzimanja broja jedan, Kerber je ispala na sva tri naredna turnira prije polufinala.

Za razliku od Kerber, Caroline Wozniacki podiže formu i igrat će u polufinalu. Doduše ona je imala i lakšu protivnicu u Kineskinji Qiang Wang i nije dopustila iznenađenje poput Kerber. Wang ove godine na WTA Touru nije imala previše uspjeha, ali je zato na jakoj ITF turneji u Aziji igrala odlično i od ponedjeljka će ponovno biti među 70 najboljih igračica svijeta.

Wozniacki je tijekom karijere bila i svjetski broj jedan, a u polufinalu je očekuje još jedna igračica koja je bila na broju jedan, a danas je poput Wozniacki daleko od Top 10. Dankinja će igrati protiv Jelene Janković koja je u tri seta bila bolja od Alize Cornet unatoč gubitku prvog seta.

Prošlogodišnja finalistica turnira u Tianjinu Danka Kovinić eliminirala je Monicu Puig, olimpijsku pobjednicu koja nakon Rija ne igra niti približno dobro kao na tom turniru. U Tianjinu barem je došla do četvrtfinala, ali tamo je dosta griješila i izgubila od Kovinić.

Teškom mukom do polufinala došla je Svetlana Kuznjecova kojoj je Naomi Osaka stvorila velike probleme. Na kraju je ipak Ruskinja došla do važne pobjede u borbi za završnicu sezone u Singapuru. U trećem setu spasila je dvije vezane meč lopte kod 6:5, a onda u 13. igri dovršila posao.

Na turniru u Linzu Anastasija Pavljučenkova neće obraniti titulu pobjednice. Ona je u četvrtfinalu poražena od Dominike Cibulkove koja igra u odličnoj formi. Slovakinja je u prvom setu ispustila vodstvo 5:1, ali ipak u tie-breaku došla do seta da bi u drugom setu bila opreznija i izborila prolaz.

Garbine Muguruza bila je prisiljena predati meč Viktoriji Golubić kod 4:4 u trećem setu. Prva nositeljica iskrenula je zglob u sedmom gemu trećeg seta, nije se mogla kretati i nije bilo smisla pogoršavati situaciju.

Dalje idu treća nositeljica Madison Keys i četvrta nositeljica Carla Suarez Navarro koje nisu dopustile iznenađenje protiv slabijih protivnica.

WTA Hong Kong, četvrtfinale:
Kristina Mladenović (Francuska) - Bethanie Mattek-Sands (SAD) 3:6, 6:3, 7:6(3)
Daria Gavrilova (Australija, 8) - Angelique Kerber (Njemačka, 1) 6:3, 6:1
Caroline Wozniacki (Danska, 5) - Qiang Wang (Kina) 6:3, 7:5
Jelena Janković (Srbija, 7) - Alize Cornet (Francuska) 3:6, 6:4, 6:2

WTA Tianjin, četvrtfinale:
Danka Kovinić (Crna Gora) - Monica Puig (Portoriko, 5) 6:4, 6:3
Svetlana Kuznjecova (Rusija, 2) - Naomi Osaka (Japan) 2:6, 6:4, 7:6(3)
Alison Riske (SAD) - Xin-Yun Han (Kina) 6:3, 6:3
Shuai Peng (Kina) - Agnieszka Radwanska (Poljska, 1) predaja Radwanske zbog ozljede mišića

WTA Linz, četvrtfinale:
Dominika Cibulkova (Slovačka, 2) - Anastasija Pavljučenkova (Rusija, 5) 7:6(3), 6:4
Viktorija Golubić (Švicarska) - Garbine Muguruza (Španjolska, 1) 5:7, 6:3, 4:4 predaja Muguruza
Carla Suarez Navarro (Španjolska, 4) - Denisa Allertova (Češka) 6:4, 4:6, 6:2
Madison Keys (SAD, 3) - Oceane Dodin (Francuska) 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!