Zimski sportovi

Couturier i debitant Konecny srušili Kingse, Edmontonu druga pobjeda protiv Flamesa

Dario Dodić • subota, 15.10.2016.
Couturier i debitant Konecny srušili Kingse, Edmontonu druga pobjeda protiv Flamesa

U tri sinoć odigrana susreta NHL-a dva su slavlja pripala gostujućim momčadima. Slavili su Flyersi u Los Angelesu kod Kingsa 4:2 te Edmonton Oilersi u Calgaryju protiv Flamesa 5:3. Obraz domaćina sačuvali su Nashville Predatorsi pobjedom 3:2 protiv Chicago Blackhawksa...

Los Angeles Kingsi s 4:2 su u svom Staples Centeru poraženi od Philadelphia Flyersa, a zanimljivo je kako su Flyersi sva četiri gola postigli u drugoj trećini. Dvaput se u strijelce upisao Sean Couturier, a posebno valja istaknuti i novajliju Travisa Konecnyja koji je u svom debitantskom nastupu u NHL-u ubilježio dvije asistencije.

Za Flyerse su zabijali još i Gordon i Streit, dok su za Kingse golove postigli McNabb i Doughty.

Edmonton Oilersi sjajnom su završnicom došli do pobjede 5:3 na gostovanju kod Calgary Flamesa u Scotiabank Saddledomeu. Time su upisali i drugu pobjedu protiv Calgaryja nakon što su u Edmontonu slavili 7:4. "Ovo je važno za naše samopouzdanje. Mislim da posljednjih nekoliko godina nismo imali posebno dobar ulazak u sezonu i nismo se baš nakon toga znali oporaviti. Lijepo je započeti sezonu pobjedama i podići samopouzdanje", izjavio je Leon Draisaitl, strijelac dva pogotka u posljednjoj trećini.

Calgary je vodio 2:1 nakon prvih 20 minuta pogocima Monahana i Frolika (jedini pogodak za Oilerse postigao je McDavid). Na 2:2 izjednačio je Eberle u drugoj trećini, dok su u trećoj Draisatl s dva pogotka i Letestu s jednim donijeli pobjedu Edmontonu, treći pogodak Flamesa djelo je Jokipakke.

Nashville Predatorsi s 3:2 svladali su Chicago Blackhawkse u premijernom nastupu u novoj sezoni NHL-a, a posebno je zanimljiva činjenica da su sva tri pogotka postigli s igračem više. Strijelci za Nashville bili su Subban, Josi i Mike Fisher, dok su za Chicago zabijali Kruger i Hjalmarson.

NHL, 15.10., rezultati:
Los Angeles Kings - Philadelphia Flyers 2:4
Calgary Flames - Edmonton Oilers 3:5
Nashville Predators - Chicago Blackhawks 3:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!