Zimski sportovi

VIDEO: Hat-trick Panika donio prvu pobjedu Blackhawksima

Dario Dodić • nedjelja, 16.10.2016.
VIDEO: Hat-trick Panika donio prvu pobjedu Blackhawksima

Sinoć je odigrano 13 susreta u NHL-u, a posebno se istaknuo Richard Panik s tri gola u mreži Predatorsa. Rookie Mitchell Marner u rodnom je gradu zabio svoj prvi NHL gol Boston Bruinsima, a zanimljivo je da ga njegova majka nije vidjela iako je bila na utakmici...

Richard Panik prvi je put u NHL karijeri postigao hat-trick i tako pomogao Chicago Blackhawksima upisati prvu pobjedu u novoj NHL sezoni. Blackhawksi su u Chicagu slavili protiv Nashville Predatorsa 5:3. Uz Panika golove su još postigli i Brent Seabrook te rookie Nick Schmaltz, dok su za goste iz Nashvillea precizni bili Wilson, Smith i Arvidsson.

Simpatična priča dolazi nam iz Toronta gdje je novajlija Mitchell Marner u rodnom gradu (rođen je u okolici Toronta) postigao svoj prvi gol u mladoj NHL karijeri, protiv Boston Bruinsa. Njegovi roditelji, Bonnie i Paul bili su, naravno, na utakmici, no njegov premijerni gol njegova majka je propustila jer je bila - u toaletu. Kad je mladi Marner postigao gol, kamera je u publici potražila njegove roditelje, ali uhvatili su oca Paula i jedno prazno mjesto: "Prala sam ruke kad sam čula slavlje i spikera kako govori da je gol postigao broj 16. Uskliknula sam da je to Mitch", rekla je Bonnie Marner za Sportsnet. "Ovo je odlično. Morat ću popričati s majkom i iskoristiti to protiv nje", izjavio je oduševljeni Marner nakon utakmice.

Maple Leafsi su u konačnici slavili s 4:1 protiv Bruinsa, a uz Marnera golove su postigli Brown, Van Riemsdyk i Michalek, dok je jedini gol Bruinsa djelo Davida Pastrnaka.

Branitelji naslova Pittsburgh Penguinsi ubilježili su i drugu pobjedu bez ozlijeđenog Sidneyja Crosbyja, slavili su 3:2 protiv Anaheima. Nakon izjednačene prve trećine, Penguinsi su pitanje pobjednika riješili u drugoj trećini koju su dobili s 2:1. Golove za Penguinse postigli su Sheary, Kessel i Cole, za Duckse su precizni bili Perry i Fowler.

NHL rezultati, 15. listopada:
Vancouver Canucks - Calgary Flames 2:1 (raspucavanje)
Ottawa Senators - Montreal Canadiens 4:3 (raspucavanje)
Pittsburgh Penguins - Anaheim Ducks 3:2
Tampa Bay Lightning - New Jersey Devils 3:2
Toronto Maple Leafs - Boston Bruins 4:1
Washington Capitals - New York Islanders 2:1
St. Louis Blues - New York Rangers 3:2
Chicago Blackhawks - Nashville Predators 5:3
Arizona Coyotes - Philadelphia Flyers 4:3 (produžetak)
Colorado Avalanche - Dallas Stars 6:5
Columbus Blue Jackets - San Jose Sharks 2:3
Florida Panthers - Detroit Red Wings 4:1
Minnesota Wild - Winnipeg Jets 4:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!