Zimski sportovi

Islanders i Canucksi u produžetku do pobjede, Sabresi uvjerljivi u Edmontonu

Branimir Korać • ponedjeljak, 17.10.2016.
Islanders i Canucksi u produžetku do pobjede, Sabresi uvjerljivi u Edmontonu

Svega tri NHL dvoboja bila su noćas na rasporedu, a do pobjeda su došli Sabresi u 60 minuta te nakon produžetka Islandersi i Canucksi...

Edmonton Oilersi teško su stradali na svom ledu protiv Buffalo Sabresa koji su slavili s visokih 6:2. Za razliku od domaćina, gosti su imali odličnu realizaciju, ulazili su im i udarci doslovno s polovice igrališta, a s druge strane Robin Lehner obranio je 31 pokušaj Oilersa i održavao goste u vodstvu.

Nakon prve trećine rezultat je bio 2:2 da bi nakon toga goste predvođeni Ryanom O'Reillyjem pobjegli na konačnih 6:2. "Ryan možda ne dobiva pozornosti koliko bi trebao. On je vrlo inteligentan igrač, radi puno dobrih stvari i nikada vas neće dovesti u tešku poziciju. S njim je iznimno lako igrati", rekao je Kyle Okposo koji je u ovom susretu debitirao za Sabrese.

New York Islandersi prosuli su vodstvo protiv Ducksa koje su imali na početku treće dionice, ali u produžetku su ipak slavili. Nakon što je Anaheim od 2:0 došao na 2:2 golom Ryana Getzlafa u 59. minuti, Josh Bailey nakon 54 sekunde igre u produžetku donio je pobjedu Islandersima. "Imali smo osmoricu igrača s reprezentativnim obavezama ovog ljeta i nismo se još posložili. Polako hvatamo konce i napredujemo, bit ćemo sve bolji", smatra Corey Perry nakon drugog poraza Ducksa.

Na polovici susreta u Vancouveru, Hurricanesi su vodili s 3:0 i činilo se da će domaćin upisati prvi ovosezonski poraz. Međutim uspjeli su se Canucksi vratiti, poravnati na 3:3 i zatim nakon pola minute produžetka pogotkom Brandona Suttera stigli su do pobjede. Ovo je drugi sličan poraz Hurricanesa koji su već izgubili od Jetsa u produžetku i to nakon što su u zadnjoj trećini vodili s 4:1. "Nije dobro, moramo na tome očito raditi. Ako mislimo u doigravanje, ne smijemo si to dopustiti", smatra Eddie Lack.

NHL:
Edmonton Oilers - Buffalo Sabres 2:6 (Benoit Pouliot, Milan Lučić / Kyle Okposo, Ryan O'Reilly 2, Brian Gionta 2, Matt Moulson)
New York Islanders - Anaheim Ducks 3:2 produžetak (Brock Nelson, John Tavares, Josh Bailey / Cam Fowler, Ryan Getzlaf)
Vancouver Canucks - Carolina Hurricanes 4:3 produžetak (Bo Horvat, Markus Granlund, Ben Hutton, Brandon Sutter / Victor Rask, Teuvo Teravainen, Justin Faulk)

FOTO - Lisa Gansky, Wikipedia

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!