Nogomet

Pršte pohvale za Buffona sa svih strana: "Prerano me pokapate"

Dario Dodić • srijeda, 19.10.2016.
Pršte pohvale za Buffona sa svih strana: "Prerano me pokapate"
Foto: FaH

Vratar Juventusa i talijanske reprezentacije Gigi Buffon na najbolji je mogući način utišao kritičare - na terenu. Nakon nekoliko pogrešaka u dresu Juventusa i Italije, počeli su zlobnici komentirati da je vrijeme za mirovinu, ali Buffon im je u dvoboju s Lyonom objasnio kako stoje stvari...

Gigi Buffon otići će u mirovinu kad on to odluči, a ne kada ga mediji i dežurni kritičari krenu pokapati nakon nekoliko slabijih reakcija. Ne samo da vratar Juvea i Italije nije za staro željezo nego je i dalje jedan od najvećih vratara današnjice, što je i pokazao u sinoćnjem ogledu s Lyonom u kojem je Juventus slavio s 1:0.

"Ljudi mogu organizirati moj sprovod, ali tamo neće biti nikoga. Već sam puno puta rekao, bez imalo arogancije, da sam sam svoj najveći kritičar i ne slušam druge ljude koji koriste određene situacije kako bi bili nekorektni i nepravedni. Čuo sam puno gluposti posljednjih tjedana i samo jednu pametnu stvar - Očekujem više od Buffona - To je istina i s time sam se u potpunosti složio", rekao je Buffon za Mediaset Premium nakon briljantne partije u Lyonu gdje se iskazao obranjenim jedanaestercem i s još nekoliko velikih obrana.

Nakon jedne od fantastičnih obrana čak mu je i protivnički vratar Anthony Lopes zapljeskao: "Nisam slavio nakon obrana jer smo igrali s igračem manje, nisam htio na to trošiti energiju, već sam htio ostati fokusiran jer to moji suigrači, klub i navijači zaslužuju", kazao je Talijan.

Hvalospjevima se pridružio i Buffonov suigrač Miralem Pjanić: "Lyon je možda odigrao najbolju utakmicu sezone, ali čak i s desetoricom igrača borili smo se, bili smo odlično organizirani i čak smo postigli i pogodak. Gigi je još jednom pokazao da je uvijek tu kad treba. Nema nikakvog smisla sumnjati u njega jer je strašno važan Juventusu i Italiji."

Pohvale stižu i iz Lyonovog tabora jer domaći su igrači odigrali sjajno, ali nisu pronašli lijeka za Juventusovog vratara: "Nije riječ samo o jedanaestercu, već o još tri, četiri obrane koje su odlučile susret", kazao je Bruno Genesio, trener Lyona.

"Što smo više mogli napraviti? Bila je to taktička bitka, imali smo šanse, ali naletjeli smo na izvrsnog Buffona, bio je apsolutno izvanredan", izjavio je Maxime Gonalons.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!