Nogomet

De Boer: "Brozović je spreman za igru"

Dario Dodić • srijeda, 19.10.2016.
De Boer: "Brozović je spreman za igru"
Foto: EPA

Dobre vijesti stižu iz Milana gdje je trener Intera Frank de Boer pohvalio pristup Marcela Brozovića i rekao da kandidira za prvi sastav u četvrtak kada Inter igra dvoboj Europa lige protiv Southamptona...

Inter na San Siru u četvrtak dočekuje Southampton u trećem kolu Europa lige, a momčadi u susret ulaze s oprečnim raspoloženjima i formom. Southampton posljednjih tjedana bilježi odlične rezultate, dok je Inter u rezultatskoj krizi. Prema talijanskim medijima treneru Franku de Boeru trese se stolica, no Nizozemac takva nagađanja odbacuje.

"Više puta sam napomenuo kako su treneri velikih klubova poput Intera, Ajaxa i Barcelone pod velikim pritiskom kada izostane rezultat. Mislim da radim dobar posao za momčad, sve što mogu jest raditi naporno. Imam puno povjerenje u sebe, moj stručni stožer, ali i momčad i klub. Samo je pitanje vremena kada će trener doći pod povećalo kada trofeja nema četiri, pet godina", izjavio je De Boer na konferenciji za novinare uoči dvoboja sa Southamptonom.

Problem u klubu izaziva i sukob kapetana Icardija s Interovim ultrasima s Curve Nord: "Situacija nije dobra niti za momčad, niti za navijače, niti za klub. U budućnosti moramo naučiti kako izbjegavati ovakve situacije jer nam odmiču fokus s utakmica. Icardi mora kao kapetan shvatiti što se dogodilo, mislim da je shvatio da mora biti primjer igračima i navijačima", zaključio je nizozemski strateg.

Na pitanje je li vrijeme za povratak Marcela Brozovića u prvi sastav nakon što je bio na "hlađenju" još od utakmice s Hapoelom De Boer je rekao: "Da, Marcelo je dobro trenirao i odigrao je dvije utakmice za Hrvatsku. Spreman je igrati, konačnu ću odluku donijeti sutra. Imamo puno kvalitetnih igrača koji uvijek žele igrati, no mjesta ima samo za jedanaestoricu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!