Zimski sportovi

Laine "hat-trickom" predvodio preokret Jetsa

HINA • četvrtak, 20.10.2016.
Laine "hat-trickom" predvodio preokret Jetsa
Foto: EPA

Veliki preokret i 5-4 slavlje svoje momčadi u produžetku vidjeli su gledatelji u Winnipegu gdje su domaći Jetsi svladali Toronto Maple Leafse iako su gubili sa 0-4 u jednom od dva susreta američko-kanadske profesionalne lige u hokeju na ledu (NHL) igrane u srijedu.

Briljirao je "rookie" u redovima Jetsa Patrik Laine, drugi izbor na ovogodišnjem "draftu" postigao je tri pogotka uključujući onaj za poravnanje na 4-4 u posljednjoj minuti treće trećine, te pobjednički u produžetku. Laine je svojom izvedbom u potpunosti zasjenio novaka Toronta Austona Matthewsa, koji je izabran kao prvi na ovogodišnjem "draftu". Matthews je u ovoj utakmici upisao tek jednu asistenciju.

Toronto je poveo sa 2-0 u prvoj trećini golovima Connora Carricka (6:46) i Nazema Kadrija (16:12), potom su William Nylander (26:47) i Nazem Kadri (26:55) u razmaku od samo osam sekundi postigli još dva gola u drugom dijelu, prvoga s dva, a drugoga s jednim igračrm više na ledu.

Povratak Jetsa započeo je Tyler Myers (33:04) još u drugoj trećini, da bi se on nastavio s tri gola u trećoj. Laine je svoj prvi gol postigao nakon točno jedne minute igre tom dijelu igre, potom se u strijelce upisao i Mark Scheifele (46:05). Laine je izjednačio na 4-4 55 sekundi prije kraja s igračem više na ledu, da bi preokret zaključio golom nakon 2:40 minuta u produžetku i to nakon što je Matthews promašio veliku priliku na drugoj strani.

U drugom susretu večeri Detroit Red Wingsi su kao gosti u Madison Square Gardenu svladali New York Rangerse sa 2-1. I u toj utakmici dogodio se preokret, prvo je Mika Zibanejad (1:09) vrlo rano doveo domaće u vodstvo, ali su Thomas Vanek (26:15) i Drew Miller (40:59) svladali Henrika Lundqvista za vodstvo gostiju, dok je tu minimalnu prednost do kraja dvoboja sačuvao Jimmy Howard koji je obranio 32 od 33 pokušaja domaćih.

Rezultati:
Winnipeg - Toronto 5-4 (produžetak)
NY Rangers - Detroit 1-2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!