Zimski sportovi

Oilersi slavili u Winter Classicu, Girardi donio pobjedu Rangersima

Branimir Korać • ponedjeljak, 24.10.2016.
Oilersi slavili u Winter Classicu, Girardi donio pobjedu Rangersima

Četiri dvoboja u NHL-u odigrana su u nedjelju, domaćini su odnijeli tri pobjede, a jedino slavlje gostiju upisali su Edmonton Oilersi koji su slavili u Winnipegu...

Edmonton Oilersi slavili su u Winter Classicu u Winnipegu s 3:0 u susretu koji je dugo trajao zbog prekida kojeg je izazvalo jako sunce i topljenje leda. "Početak utakmice pomaknut je zbog sigurnosti igrača koja bi u protivnom bila ugrožena", istaknuli su u priopćenju lige. Igrači su se pokušali zagrijati, ali postalo je jasno da led neće izdržati topljenje površine stoga je početak kasnio. Winter Classic na kraju je ipak odrađen, a slavili su Oilersi golovima Letestua, Nursea i Kassiana.

New York Islandersi bili su bolji od Minnesota Wilda sa 6:3. U efikasnom dvoboju u prvoj trećini nije postignut niti jedan pogodak, ali zato ih je u naredne dvije bilo čak šest. Posebno raspoloženi bio je kapetan domaćina John Tavares koji je postigao dva gola, ali i tome dodao još jednu asistenciju za treću pobjedu Islandersa ove sezone. Zach Parise postigao je dva gola za goste i tako stigao do brojke od 300 pogodaka u karijeri.

Uz tri asistencije Ryana Getzlafa, Ducksi su s 4:2 svladali Canuckse. Ključan je bio gol Nicka Ritchieja sredinom posljednje trećine, podignuo je Duckse taj pogodak na 3:2 i nakon toga Vancouver se nije uspio vratiti. Domaćin je odnio pobjedu 4:2, a Canucksima nisu pomogle niti 33 obrane Ryana Millera.

Dan Girardi upisao je prvi nastup u ovoj sezoni i odmah je donio pobjedu Rangersima protiv Coyotesa. New York je slavio s 3:2, a Girardi je zabio posljednji pogodak na susretu u drugoj minuti posljednje dionice. "Većim dijelom susreta igrali smo vrlo dobro, ali ti dobri segmenti ne donose uvijek pobjedu. Moramo pronaći način kako završiti posao i doći do pobjede", rekao je nakon susreta trener Coyotesa Dave Tippett.

NHL:
Winnipeg Jets - Edmonton Oilers 0:3 (Mark Letestu, Darnell Nurse, Zack Kassian)
New York Islanders - Minnesota Wild 6:3 (John Tavares 2, Calvin de Haan, Johnny Boychuk, Alan Quine, Thomas Hickley / Zach Parise 2, Nino Niederreiter)
Anaheim Ducks - Vancouver Canucks 4:2 (Andrew Cogliano, Cam Fowler, Nick Ritchie, Corey Perry / Bo Horvat, Henrik Sedin)
New York Rangers - Arizona Coyotes 3:2 (Josh Jooris, JT Miller, Dan Girardi / Radim Vrbata 2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!