Zimski sportovi

Montreal slavio peti put, Calgary u gostima uzeo bodove Chicagu

Branimir Korać • utorak, 25.10.2016.
Montreal slavio peti put, Calgary u gostima uzeo bodove Chicagu

Svega dva susreta u NHL-u odigrana su noćas, a pobjede su odnijele kanadske momčadi. Calgary je slavio u Chicagu, a Montreal na domaćem ledu protiv Philadelphije...

Chicago Blackhawksi poraženi su na svom ledu protiv Calgary Flamesa 3:2 nakon što su gosti postigli jedini pogodak u raspucavanju. Čak sedam serija trebalo je za pobjedu, nitko nije uspio postići gol dok Kris Versteeg nije prevario Coreyja Crawforda i odveo Calgary do pobjede.

Versteeg je godinama bio važan član Blackhawksa s kojima je osvojio dva Stanley Cupa, a sada im je presudio. "Bilo je prilično neizvjesno i za živce neugodno jer su svi promašivali. Lijep je osjećaj u takvoj situaciji zabiti. U zadnje tri godine možda sam dva puta sudjelovao u raspucavanju, ne događa se prečesto da ih izvodim", rekao je Versteeg.

Calgary je tijekom susreta dva puta vodio golovima Sama Bennetta i Seana Monahana, ali Chicago se vraćao preko Patricka Kanea i Briana Campbella.

Carey Price i Steve Mason dobro su branili u dvoboju Canadiensa i Flyersa, obojica su otišli na preko 30 obrana, a na kraju su slavili Canadiensi 3:1.

S ovom pobjedom Canadiensi su i dalje jedina momčad koja još uvijek nije upisala poraz u regularnom dijelu. Shea Weber, Brendan Gallagher, Aleksander Radulov bili su strijelci dok je Jakub Voraček jedini pogodio za goste. Radulov je zabio na prazan gol minutu prije kraja i tako riješio pitanje pobjednika.

NHL:
Chicago Blackhawks - Calgary Flames 2:3 penali (Patrick Kane, Brian Campbell / Sam Bennett, Sean Monahan; Kris Versteeg)
Montreal Canadiens - Philadelphia Flyers 3:1 (Shea Weber, Brendan Gallagher, Aleksander Radulov / Jakub Voraček)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!