Nogomet

Gareth Southgate ističe kako je Rooney iznimno važan

Nikola Raič • srijeda, 26.10.2016.
Gareth Southgate ističe kako je Rooney iznimno važan
Foto: EPA

Loša forma kapetana engleske reprezentacije brzo je dovela do razapinjanja istog po medijima, a u obranu mu je stao i sam izbornik…

Gareth Southgate smatra kako Rooney itekako zaslužuje biti u odabranoj engleskoj vrsti zbog svog iznimno velikog i važnog utjecaja na momčad i pravog liderstva. To uostalom i jesu neke od najvažnijih dužnosti kapetana, uz naravno, visoku nogometnu formu.

Engleski izbornik je dodao i: “On je kapetan Engleske. Iako nije započeo utakmicu protiv Slovenije, on za mene ima ogroman utjecaj na momčad i to se neće promijeniti. U deset zajedničkih dana, njegove liderske kvalitete su bile briljantne. Vidim kako gleda na suigrače i koliko je njegov utjecaj pozitivan na okruženje u kojem se nalazi.”

Kada je riječ o nadolazećim utakmicama i ulozi kapetana v.d. izbornika Gordog Albiona je dodao: “Vidjet ćemo koji će se scenarij odigrati. Nisam još razgovarao s njim, svjestan sam kako je pred njim niz klupskih utakmica. I s njim, kao i s ostalima razgovarat ću uskoro.”

Podsjetimo kako je Rooney teški poraz od Chelseaja propustio zbog ozljede, a posljednje tri utakmice u dresu Uniteda započeo je s klupe. Ove sezone, Rooney se samo jednom upisao u listu strijelaca.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • qvestor27.10.2016. u 10:07
    Nažalost to je tako godine čine svoje, može biti joker s klupe, ali u prvih 11 teško, najbolje mu je da prihvati ponudu kineza i namlati lovu prije prestanka
    qvestor