Košarka

Philadelphia bez odgovora na Atlantinu igru, pet poena Šarića

Petar Jenjić • subota, 29.10.2016.
Philadelphia bez odgovora na Atlantinu igru, pet poena Šarića
Foto: EPA

U prvom današnjem dvoboju NBA lige, Atlanta je slavila na gostovanju protiv Philadelphije rezultatom 104:72. Kod Sixersa je Dario Šarić završio susret sa pet poena.

Nakon poraza od Oklahoma City Thundera, pred košarkašima Philadelphije bio je domaći susret protiv Atlanta Hawksa. Dojam je iz prve utakmice svakako želio popraviti i Dario Šarić.

S druge je strane uspješnije u sezonu ušla Atlanta, visokom domaćom pobjedom protiv Washington Wizardsa.

Šarić je vrlo dobro započeo utakmicu, sa pet poena u uvodnih nekoliko minuta. Gosti su se jako mučili sa šutom na početku utakmice, a pogodili su tek jedan šut iz deset pokušaja. Međutim, od tog su trenutka šutevi Hawksa počeli ulaziti te su do kraja prve dionice promašili samo četiri šuta.

Pogađati je pogađao odlični Kyle Korver i prednost je gostiju vrlo brzo narasla na 16 poena razlike. Impresionirao nije niti Šarić, a tek je Sergio Rodriguez održavao Sixerse na životu.

Međutim niti Španjolac nije nastavio u istom ritmu kao u drugoj dionici pa je Atlanta bez većih poteškoća privela meč kraju i ostala na stopostotnom učinku.

Hawkse je do pobjede predvodio Paul Millsap sa 17 poena (6/14 iz igre, slobodna bacanja 5/6), dok je Kyle Korver dodao 15 koševa (ukupni šut 6/8, trica 3/4).

Kod Sixersa su po 14 poena ubacili Sergio Rodriguez (7/13 iz igre), uz pet asistencija i Joel Embiid (5/9 iz igre, slobodna bacanja 3/4). Dario Šarić završio je susret sa pet poena (ukupni put 2/9, trica 1/3), četiri skoka i dvije asistencije za 26 i pol minuta na parketu.

NBA liga:
Philadelphia 76ers – Atlanta Hawks 72:104

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!