Košarka

Dirk Nowitzki izvan terena barem tjedan dana

Petar Jenjić • subota, 05.11.2016.
Dirk Nowitzki izvan terena barem tjedan dana
Foto: EPA

Košarkaš Dallas Mavericksa, Dirk Nowitzki, pauzirat će barem tjedan dana zbog ozljede desne ahilove tetive, koju je zadobio u sinoćnjem porazu od Portland Trail Blazersa.

Momčad Dallas Mavericksa jako se muči na početku ove sezone. Upisali su četiri poraza iz isto toliko utakmica, a peti je došao sinoć od Portland Trail Blazersa. Završilo je 105:95, a Mavericksi po prvi puta u povijesti franšize imaju omjer 0-5. Da bi stvar bila još gora, krajem prvog dijela se ozlijedio Dirk Nowitzki.

„Bit će izvan terena neko vrijeme. Obavijestit ćemo vas za sedam dana, ali sigurno je da do tada neće igrati.“, rekao je trener Rick Carlisle. Njemački je košarkaš ubacio pet poena u prvom poluvremenu, za 16 minuta provedenih na parketu, ali se u igru kasnije nije vraćao zbog problema s desnom ahilovom tetivom.

Nowitzki je propustio drugu i treću utakmicu zbog bolesti i rekao uoči povratka da se nada kako problema s ahilovom tetivom više neće biti. Međutim, ono što nikako nije želio da se dogodi, nažalost se dogodilo: „Bilo je sve dobro dok sam mirovao, ali čim sam se vratio na teren, vratila se i bol. Očito je da se s 38 godina više ne krećem sjajno, a igrati na jednoj nozi nikako neće pomoći mojoj momčadi.“, rekao je Dirk Nowitzki.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!