Košarka

Biyombo: "Svi moramo raditi bolji posao da bi Mariju pomogli, pomagali su i nama"

Branimir Korać • nedjelja, 06.11.2016.
Biyombo: "Svi moramo raditi bolji posao da bi Mariju pomogli, pomagali su i nama"
Foto: EPA

Iza Marija Hezonje najbolja je utakmica ove sezone, nakon dosta mučenja u prvim nastupima, protiv Kingsa je bio u boljem izdanju na obje strane parketa...

Trener Frank Vogel istaknuo je kako je važno da promašaji nemaju utjecaj na ostale aspekte Hezonjine igre.

"Vrlo je važno da promašeni šutevi ne utječu na njega i na ostale dijelove njegove igre. Čak štoviše, oni moraju pozitivno utjecati na njega. Ako ne možeš pogoditi šut, moraš pronaći drugi način kako ćeš utjecati na igru svojom energijom, željom, obranom. Želim da se jako koncentrira na te segmente, a napad će doći sam po sebi", smatra Vogel.

Trener Magica tvrdi kako će dobrim nastupom u obrani Hezonja kupiti još ponešto minuta.

"On je nešto na čemu radimo s obranom i pronalaskom prave pozicije u obrambenoj fazi. S tim će i njegove minute rasti, a s porastom minuta slušat će ga i lopta u napadu."

Hezonja ne bježi od savjeta i želi poslušati starije suigrače.

"Dečko je talentiran. Ponekad previše želite, a to nam se svima dogodilo. Svi moramo raditi bolji posao kako bi mu pomogli i učinili ga uspješnim. Drugi su to radili za nas i svi mi to moramo napraviti za njega", istaknuo je Bismack Biyombo, jedan od onih koji pomažu Hezonji u odrastanju.

"Prošle sezone imali smo jako mladu momčad i nismo imali od koga učiti. Sada imamo igrače koji su dugo u ligi, igrali u finalima i to nam puno znači. Kada ih slušate, razumijete stvari, morate ih slušati. Njihovo iskustvo neprocjenjivo je za mene, oni čak niti ne dolaze do mene već ja tražim savjet od njih", dodaje Hezonja.

Jedan od onih koji pomažu Hezonji je i Jeff Green. "Sve je to za dobrobit momčadi, a svi mi želimo biti bolji. Kod Marija je velika stvar što zna prihvatiti kritiku i popraviti što treba. Napredak se vidi, a sada je i šut krenuo. On sluša kada mu govorite, a to je dobra stvar."

Hezonjin konkurent u momčadi Evan Fournier ističe zadovoljstvo što je Mario odigrao vrlo dobru utakmicu protiv Kingsa.

"Kada se mučite, nije vam nimalo zabavno. Možemo reći da mu je samopouzdanje jako palo, nije bio loše raspoložen, ali nije bio niti onaj stari. Sretan sam što mu je krenulo. Odigrao je neke ključne poteze koji su nam pomogli i okrenuli utakmicu", istaknuo je Francuz za Orlando Sentinel.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!