Nogomet

Ventura: "S Balotellijem ću razgovarati, a Giovinco igra u slaboj ligi"

Branimir Korać • ponedjeljak, 07.11.2016.
Ventura: "S Balotellijem ću razgovarati, a Giovinco igra u slaboj ligi"
Foto: EPA

Talijanski izbornik Giampiero Ventura uveo je u reprezentaciju priličan broj novih igrača, što svjesno, a što zbog problema s izostancima zbog kojih ne može računati na neke važne adute...

Giampiero Ventura ima dosta problema sa sastavljanjem momčadi, nedostaje mu poveći broj igrača, a neka poznata imena nisu u konkurenciji. Prema njegovim riječima, od onih uglednijih koji nisu tu, Stephan El Shaarawy je bliže reprezentaciji nego Graziano Pelle, Sebastian Giovinco i Mario Balotelli.

"Tko bi mogao ponovno dobiti poziv? El Shaarawy. Pelle treba pauzu za razmišljanje, a Giovinco danas igra u ligi u kojoj broj golova nije neka referenca. Ponekad je teško vratiti se na višu razinu kada nastupate u takvoj ligi gdje vam je sve lakše. Balotelli? Kvalitetom zaslužuje mjesto, ali postoje neke druge stvari koje treba sagledati. Razgovarat ću s njim i vidjeti kolika mu je želja za povratkom u reprezentaciju."

Ventura je istaknuo i nezadovoljstvo naslijeđem koje mu je ostavio Conte tvrdeći da bivši izbornik nije dovoljno uveo mlade igrače u reprezentaciju.

"Već ranije sam rekao da nam je ostavljena najstarija talijanska reprezentacija u zadnjih 150 godina. Sada imamo priliku da to promijenimo, ovo je povijesni trenutak, imamo puno mladih igrača koji blistaju", tvrdi Ventura.

Iz kadra su otpali Andrea Barzagli zbog ozljede i njega neće biti oko dva mjeseca, Manolo Gabbiadini i Claudio Marchisio. Posljednji koji je dobio pozivnicu u reprezentaciju je Gianluca Lapadula, napadač Milana.

Ventura je u kadar uvrstio dosta novih igrača pa su tu debitanti Davide Zappacosta, Armando Izzo, Danilo Cataldi, Roberto Gagliardini, Leonardo Pavoletti, Lapadula i Matteo Politano. Talijane u ovom reprezentativnom terminu očekuje kvalifikacijski dvoboj protiv Lihtenštajna i prijateljski susret s Njemačkom.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.11.2016. u 11:09
    trebaju više mladi, u pravu je
    Obrisan korisnik