Košarka

VIDEO: Ukić odličan u pobjedi AEK-a, dobar učinak i Zupčića

Branimir Korać • srijeda, 09.11.2016.
VIDEO: Ukić odličan u pobjedi AEK-a, dobar učinak i Zupčića
Foto: FaH

Utorak je donio prvi dio utakmica Fibine Lige prvaka koja nam je ponudila nekoliko zanimljivih dvoboja i dobre nastupe hrvatskih internacionalaca...

Jedan od najzanimljivijih susreta ovotjedne Fibine Lige prvaka odigran je u Ateni gdje je AEK ugostio momčad Dinama iz Sassarija i slavio sa 75:55. Grci su spriječili iznenađenje u susretu u kojem su gosti poveli 2:0 i nakon toga primili 12 poena u nizu te većinu susreta proveli u visokom dvoznamenkastom zaostatku.

Kod domaćina Jawad Williams ubacio je 15 poena, Michael Dixon 13, a Roko Leni Ukić za 31 minutu ubacio je 11 poena (4/9 za dva, 1/3 za tri) uz osam asistencija. Kod poraženih Darius Johnson-Odom ubacio je 17 poena uz pet skokova, a Tau Lydeka dodao je deset poena i šest skokova., Rok Stipčević za 27 minuta ubacio je pet poena (0/2 za dva, 1/5 za tri) uz tri asistencije.

U Hali Pinki još jedna dramatična utakmica. Nakon što je Cibona tijesno izgubila od Mega Leksa, domaćin je ovaj put jednako tijesno poražen od Juventusa. Litavci su slavili 79:77. Jovan Novak igrao je važnu ulogu u povratku domaćina u utakmicu, ali je na kraju promašio tricu za pobjedu nakon čega je priskočio i Kaba, ali niti on nije pogodio.

Vitautas Sulskis kod gostiju je upisao 18 poena uz 11 skokova, a Vaidas Češukaitis dodao je 19 poena i šest skokova. Kod Mega Leksa Vlatko Čančar ubacio je 22 poena uz pet skokova, a po 15 poena dodali su Alpha Kaba (16 skokova) i Jovan Novak.

Turski Usak Sportif upisao je poraz na gostovanju u Poljskoj kod Rose Radom i to u produžetku 83:77. U završnici regularnog dijela gosti su imali vodstvo 72:70, ali pet sekundi prije kraja Darnell Jackson priskočio je u napadu i progurao loptu kroz obruč za produžetak. Tamo su Poljaci bili bolji i odnijeli pobjedu.

Predvodio ih je Michal Sokolowski s 21 poenom i 11 skokova, a Tyrone Brazelton ubacio je 17 poena uz devet asistencija. Kod gostiju Mark Lyons ubacio je 23 poena uz sedam asistencija, Berkay Candan dodao je 17 poena.

Zanimljivo je bilo i u Rusiji gdje je Avtodor poražen od Pinar Karsiyake 76:74. Pred očima velikog Johna Stocktona čiji sin nosi dres Saratova, pobjedu gostima donio je Mateusz Ponitka ubačajem iz teške pozicije u posljednjoj sekundi susreta.

J'Covan Brown predvodio je goste s 22 poena te po devet skokova i asistencija, a Ponitka je dodao 18 poena i sedam skokova. Domaćinu nije pomogla sjajna predstava Nicolasa Minneratha koji je ubacio 28 poena uz osam skokova dok je Tomislav Zubčić za 24 minute ubacio 14 poena (2/4 za dva, 3/6 za tri) uz pet skokova.

Skylinersi su u Frankfurtu preokretom u drugom poluvremenu stigli do pobjede protiv ČEZ Nymburka 74:61. Gosti su imali vodstvo na odmoru, ali drugi dio domaćin je dobio s visokih 44:21 i riješio pitanje pobjednika.

Ekene Ibekwe kod pobjednika upisao je 17 poena i sedam skokova, a Kwame Vaughn dodao je 16 poena i devet asistencija. Kod gostiju Howard Sant-Roos upisao je 11 poena, a po deset dodali su Petr Benda i Vojtech Hruban.

Le Mans je tek u posljednjoj četvrtini izborio pobjedu protiv Oradee koju je svladao 72:61. Uoči zadnjih deset minuta gosti su imali prednost, vodili i s četiri razlike da bi serijom 15:3 domaćin potpuno okrenuo utakmicu.

Najistaknutiji bili su Giordan Watson s 24 poena i Olivier Hanlan sa 17 poena i pet asistencija. Kod gostiju po 12 poena ubacili su Martin Zeno (sedam skokova) i Andrei Mandache.

Vrlo uvjerljiv bio je Helios Jakše Vulića koji je pregazio Bakken Bearse s čak 78:59. Ovdje je susret relativno brzo odlučen, gosti su izdržali prvih desetak minuta i nakon toga sve je bilo u znaku domaćina.

Tomaš Kyzlink bio je odličan s 21 poenom, a Simo Atanacković dodao je 13. Kod Šveđana DeVaughn Akoon-Purcell upisao je 15 poena, a Thomas Laerke 13.

U susretu u kojem su obje momčadi očajno šutirale za tri poena, ASVEL je u Solunu bio bolji od PAOK-a sa 67:61. Domaćin je loše otvorio posljednju četvrtinu, gosti su napravili seriju 9:1 i tu su se odvojili te nisu dopustili povratak.

Predvodili su ih DeMarcus Nelson sa 17 poena i pet asistencija te Andreas Uter s 12 poena i šest skokova. Kod domaćina Linos Chrysikopoulos upisao je 15 poena i šest skokova, a Keith Clanton dodao je 12 poena i šest skokova.

Utakmica na veliki broj poena odigrana je u Ukrajini gdje je Kataja svladala Himik s 88:82. Finci su odigrali odličnu utakmicu, posebno napadački i zadržali su prednost protiv domaćina.

Daniel Mullings kod gostiju bio je sjajan s 23 poena, osam skokova i sedam asistencija, a Teemu Rannikko dodao je 18 poena i sedam asistencija. Na drugoj strani Jaime Smith ubacio je 26 poena, a Vjačeslav Petrov 19 poena uz devet skokova.

Dario Gjergja s Oostendeom upisao je važnu gostujuću pobjedu kod Avellina koji je svladan 77:72. Gosti su preuzeli vodstvo sredinom treće četvrtine i do kraja susreta nisu dopustili domaćinu niti jedno izjednačenje, a kamoli preokret.

DJ Newbill ubacio je 19 poena, a Raško Katić 16 uz sedam skokova. Luka Kotrulja nije ulazio u igru. Kod domaćina Joe Ragland ubilježio je 16 poena i deset asistencija, a Adonis Thomas završio je na 14 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • litleben09.11.2016. u 11:15
    Znači, kraj nekoliko susreta koji su odlučeni u produžetku ili u zadnjim sekundama, najzanimljiviji je onaj koji je riješen u prvih pet minuta, te je na kraju domaćin pobjedio s 20 razlike, a sve uz mali broj koševa???!!??
    litleben