Košarka

VIDEO: Bender odlično iskoristio minutažu, važna trica Bogdanovića u pobjedi Netsa

Branimir Korać • srijeda, 09.11.2016.
VIDEO: Bender odlično iskoristio minutažu, važna trica Bogdanovića u pobjedi Netsa
Foto: EPA

Zanimljiva NBA noć je iza nas, a dobre nastupe upisali su Bojan Bogdanović i Dragan Bender. Najdramatičnije bilo je u Memphisu gdje je domaćin slavio sa zvukom sirene...

Memphis je u šokantnoj završnici stigao do pobjede protiv Denvera 108:107. Nuggetsi su imali pobjedu u rukama i nevjerojatno je kako su je ispustili.

Imali su vodstvo i loptu sa strane 5.7 sekundi prije kraja, ali Miller loše izvodi prema Jokiću i Conley krade loptu. No niti on ne dolazi do koša i lopta odlazi van terena 0.7 sekundi prije kraja. Izveo ju je Vince Carter, savršeno za Marca Gasola koji sa sirenom ubacuje za pobjedu.

"Dogodi se ponekad. Neke utakmice završe i na ovaj način", rekao je Emmanuel Mudiay preko kojeg je Gasol ubacio za pobjedu.

Upravo Carter i Gasol prevodili su Grizzliese, Carter je ubacio 20 poena uz pet asistencija, a Gasol 19 poena uz šest asistencija. Kod Nuggetsa Mudiay je ubacio 23 poena uz sedam asistencija, a Danilo Gallinari 21 poen uz sedam skokova.

Prvi ovosezonski poraz upisali su Cleveland Cavaliersi koji su ugostili Hawkse i izgubili 110:106. Briljirao je Dennis Schröder koji je vodio Hawkse do pobjede i nanio prvi poraz Cavsima u sezoni.

Na poluvremenu Hawksi su imali dvoznamenkasto vodstvo, domaćin se dva puta vraćao smanjujući zaostatak, ali nije uspio napraviti potpuni preokret i spriječiti poraz.

"Vrlo čudna utakmica. Svaka im čast, odigrali su sjajnu utakmicu. Znamo da će na kraju sezone opet biti ovdje", poručio je LeBron James.

Hawksi su igrali bez Kylea Korvera zbog rođenja djeteta, ali svejedno su slavili. Schröder je ubacio 28 poena uz šest asistencija, Kent Bazemore dodao je 25 poena i šest skokova, a Paul Millsap 21 poen i pet skokova. Kod domaćina Kyrie Irving bio je na 29 poena, Kevin Love dodao je 24 poena i 12 skokova, a James 23 poena, devet skokova i pet asistencija.

I bez Dirka Nowitzkog i Derona Williamsa, Dallas je odnio pobjedu s gostovanja kod Lakersa. Odličan nastup Mavericksa, a posebno Harrisona Barnesa koji nastavlja s odličnim napadačkim učinkom i postaje snažna napadačka snaga Mavsa.

Nakon pet startnih poraza, Mavericksi su upisali drugu uzastopnu pobjedu i polako se bude. U ovom susretu koristili su samo osam igrača, ali i to je bilo dovoljno.

"U prvom poluvremenu bilo smo premekani, ali i tu smo imali priliku odvojiti se. Mislim da smo puno bolji posao odradili u drugom poluvremenu kada smo se jače borili, ali nije bilo dovoljno", smatra Luke Walton.

Barnes je susret završio s 31 poenom, a Seth Curry dodao je 23. Ivica Zubac nije igrao za Lakerse koje su predvodili Jordan Clarkson s 22 poena, Nick Young s 20 te Julius Randle s 15 poena i deset skokova.

Bojan Bogdanović nije šuterski briljirao, ali ponovno je bio bitan faktor u pobjedi Netsa, ovaj put protiv Minnesote.Netsi su slavili 119:110 unatoč odličnom nastupu Andrewa Wigginsa.

Bogdanović je u završnici ubacio važne poene, pogodio je tricu 37 sekundi prije kraja koja je odvela Netse na 115:110, a onda je bio precizan i s linije slobodnih bacanja i tako zaključio susret.

Upisao je za 27 minuta 13 poena (0/1 za dva, 3/8 za tri, 4/4 slobodna) i tome dodao dvije asistencije dok je Brook Lopez upisao 26 poena, a Trevor Booker 15 poena uz devet skokova.

Wiggins je na drugoj strani ubacio čak 36 poena uz osam skokova dok je Karl-Anthony Towns dodao 21 poen uz sedam skokova.

Dragan Bender odlično je iskoristio minutažu unatoč porazu Sunsa protiv Blazersa. U utakmicu u kojoj su napad igrali ključnu ulogu Blazersi su izvukli pobjedu 124:121 iako su tijekom susreta imali i 18 poena prednosti.

Unatoč ozljedi prsta i nožnog zgloba u susretu protiv Memphisa, Damian Lillard briljirao je protiv Sunsa i vodio Portland do pobjede. Ubacio je 38 poena, a njegov "pratitelj" bio je po običaju CJ McCollum s 33 poena.

Bender je igrao 23 minute i ubacio deset poena (2/5 za dva, 2/4 za tri) uz dva skoka, a Sunsi su s njim na parketu bili 19 poena u prednosti. Eric Bledsoe ubacio je 31 poen, a Devin Booker 23.

NBA:
Memphis Grizzlies - Denver Nuggets 108:107 (Vince Carter 20p, 5as / Emmanuel Mudiay 23p, 7as)
Cleveland Cavaliers - Atlanta Hawks 106:110 (Kyrie Irving 29p / Dennis Schroder 28p, 6as)
Los Angeles Lakers - Dallas Mavericks 97:109 (Jordan Clarkson 22p / Harrisson Barnes 31p)
Brooklyn Nets - Minnesota Timberwolves 119:110 (Brook Lopez 26p / Andrew Wiggins 36p, 8sk)
Sacramento Kings - New Orleans Pelicans 102:94 (DeMarcus Cousins 28p / Anthony Davis 34p, 8sk)
Portland Trail Blazers - Phoenix Suns 124:121 (Damian Lillard 38p, 5sk / Eric Bledsoe 31p)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!