Košarka

Vrijednosnicama treći regionalni poraz

Edvard Burić • srijeda, 09.11.2016.
Vrijednosnicama treći regionalni poraz

Košarkaši Vrijednosnica Osijek u svom četvrtom nastupu u Alpe Adria kupu upisali su i treći poraz. Iako su kontrolirali utakmicu 30 minuta, u posljednjoj dionici ostali su bez energije i slavlja. U maloj dvorani Gradskog vrta pobjedu je odnijela slovenska Primorska rezultatom 78:74.

Gosti iz Kopra u svojim redovima imaju tri stranca, a vodi ih Aleksander Sekulić. S druge strane, Osječani u utakmicu ulaze bez lakše ozlijeđenog Jalena Robinsona koji bi trebao biti spreman za iduću prvenstveni ogled protiv Splita, ali s konačno oporavljenim Matejom Karlovićem. Slovenci su do današnjeg dvoboja već odigrali dvije (domaće) utakmice AA kupa uz ostvarenu jednu pobjedu i poraz. Iako Osječani često ističu važnost domaćeg prvenstva (u kojem su trenutno na 3-2), ambicija su imali i u regionalnoj ligi. Nažalost, ovim porazom znatno su umanjili šanse za osvajanjem jedne od prve dvije pozicije koje garantiraju nastavak natjecanja.

Početak utakmice pripada razigranim gostima koji u dva navrata imaju dvoznamenkastu prednost (5:15, 8:18). Brokeri ipak do kraja četvrtine smanjuju na prihvatljivih 14:18. Osječani u drugih deset minuta preuzimaju kontrolu nad utakmicom i na poluvrijeme odlaze sa 37:31.

U trećoj četvrtini Slavonci održavaju prednost i u posljednju dionicu ulaze sa obećavajućih 61:54. Nažalost, gosti iz Slovenije odlično igraju posljednjih deset minuta, pokazuju više i utakmicu okreću u svoju korist. Primorska četvrtinu dobiva 24:13 i zasluženo slavi 78:74.

Kod momčadi Vladimira Krstića najbolji i najefikasniji Domagoj Vuković s 20 poena, 11 skokova i pet asistencija. Pratio ga je Jakov Mustapić s 10 koševa. Kod gostiju Gajić 19 i Sanadze 17 postignutih poena. Vrijednosnice Osijek iduću utakmicu igraju na svom parketu 12. studenog protiv Splita.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!