Nogomet

VIDEO: Bjelorusija prekinula grčki niz, remi u Amsterdamu, Blinda muče ozljede

Mihaela Bradovski • četvrtak, 10.11.2016.
VIDEO: Bjelorusija prekinula grčki niz, remi u Amsterdamu, Blinda muče ozljede
Foto: EPA

Dvije prijateljske utakmice odigrane su u srijedu, a domaćini nisu uspjeli upisati pobjedu. Grčka je u Pireju poražena od Bjelorusije, a Nizozemska je remizirala s Belgijom...

Niz od pet uzastopnih pobjeda Grčke prekinut je u Pireju na Georgiosu Karaiskakisu gdje je gostovala Bjelorusija. Izbornik Michael Skibbe izveo je drugu momčad, čuvao je one glavne adute za kvalifikacijski dvoboj protiv BiH, a oni koji su zaigrali nisu puno učinili da bi zaradili izbornikovo povjerenje.

Vrlo rano, već u 14. minuti Bjelorusi su poveli, a strijelac je bio branič Dinama iz Minska Sjarhej Paličevič iz slobodnog udarca s više od 20 metara.

U nastavku susreta Grci su pokušali izbjeći poraz, stvorili su ponešto prilika, ali nisu uspjeli doći do pogotka. "Ne mogu biti zadovoljan rezultatom, ali svaka prijateljska utakmica ipak je bolja od treninga", rekao je nakon susreta Skibbe.

Zanimljiv dvoboj odigran je u Amsterdamu gdje je Nizozemska ugostila Belgiju u susretu koji je završen bez pobjednika 1:1. Nizozemci su imali vodstvo do završnice kada je Yannick Carrasco zabio za konačnih 1:1.

Nastavili su se problemi za Roberta Martineza koji je planirao krenuti s Vincentom Kompanyjem, ali u posljednji trenutak morao ga je izostaviti iz momčadi.

Problema je imao i Danny Blind koji je u prvom poluvremenu morao povući dvije prisilne izmjene te je ostao bez Stijna Schaarsa i Vincenta Janssena koji zbog potresa mozga po svemu sudeći neće moći nastupiti u kvalifikacijskom dvoboju protiv Luksemburga. Zbog ozljede igru je napustio i Jermain Lens tijekom drugog poluvremena.

Nizozemska je povela golom Davyja Klaasena iz kaznenog udarca u 38. minuti, Belgija je imala više prilika i to joj se na kraju isplatilo te je poravnala preko Carrasca u 82. minuti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!