Košarka

Jackson: “Imam dobar osjećaj za igru, igrač sam koji može razigravati i zabijati”

Nikola Raič • četvrtak, 10.11.2016.
Jackson: “Imam dobar osjećaj za igru, igrač sam koji može razigravati i zabijati”
Foto: FaH

U petom kolu skupine A Eurokupa, Cedevita je sjajnom četvrtom četvrtinom došla do pobjede protiv Nižnji Novgoroda, a sjajnu je partiju pružio Pierre Jackson…

U konačnih 92:77, Pierre Jackson je ugradio čak 38 poena (13/17) uz pet asistencija i četiri skoka. Spomenimo i kako je Cedevita tu posljednju četvrtinu otvorila serijom 20:3 i riješila pitanje pobjednika.

Trener zagrebačke momčadi, Veljko Mršić, zadovoljan je pobjedom, ali svjestan je kako postoji mogućnost napretka: “Bila je to utakmica s dva lica. Onako kako su oni počeli prvu četvrtinu, tako smo mi igrali zadnju. U drugoj i trećoj četvrtini smo se vukli mi i oni. Ovo je već druga utakmica u kojoj nam se događa lošiji početak i to moramo analizirati i pronaći razloge toga, tako da nam se to u budućnosti više ne događa. Čestitam dečkima. Odigrali su odlično drugo poluvrijeme. U prve dvije-tri minute smo štekali, ali poslije je bilo odlično. Ova momčad ima potencijala. Ako možemo ovako dobivati utakmice u 10 minuta, vjerujem da kad bi to produžili na nekih 30 minuta da bi to stvarno bilo dobro.”

Junak susreta, Jackson, također je ponudio svoje mišljenje o utakmici: “Bila je to sjajna utakmica za mene i moje suigrače. Počeli smo slabije, no došli smo do pobjede. Ja sam večeras pokušavao dati sve od sebe. Imam dobar osjećaj za igru i ja sam igrač koji može razigravati i zabijati. Večeras smo trebali nekog tko će zabijati i to sam učinio.”

Trener gostiju, Artus Stalbergs, poraz je naslutio još u trećoj četvrtini: “Drugo poluvrijeme odigrali smo bez napada. Imali smo previše izgubljenih lopti i nismo mogli doći do dobrih šuteva. Promašili smo nekoliko otvorenih prilika i izgubili smo samopouzdanje. Zadnjih 10 minuta samo su bili rezime onoga što se događalo u trećoj četvrtini.”

Cedevita će već za dva dana imati novi test kada gostuje kod Partizana u sklopu devetog kola ABA lige.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!