Nogomet

Pulišić: "Nastup na Svjetskom prvenstvu bio bi ostvarenje snova"

Petar Jenjić • četvrtak, 10.11.2016.
Pulišić: "Nastup na Svjetskom prvenstvu bio bi ostvarenje snova"
Foto: EPA

Američka zvijezda u usponu, Christian Pulišić, izjavio je kako nema više stereotipa o Amerikancima kao nogometašima te kako bi volio nastupiti na predstojećem Svjetskom prvenstvu.

Američki nogometaš hrvatskog podrijetla, Christian Pulišić, dobro se snalazi u dortmundskoj Borussiji, gdje je započeo već u šest utakmica u prvenstvu te tri u Ligi prvaka.

"Mnogo me ljudi već pitalo kako je biti američki nogometaš u Europi. "Moraš li zaslužiti puno više poštovanja jer si Amerikanac?". Međutim, mislim da to nije tako. Ako si dobar igrač, onda si dobar igrač. Ne zanima ih odakle sam niti nešto slično. Možda jedino misle kako je super da imaju Amerikanca u momčadi jer to ipak nije prečest slučaj.", rekao je 18-godišnji Pulišić, koji je odbacio bilo kakve sumnje o stereotipu da su Amerikanci i nogomet, i dalje nespojiva kombinacija

Plasman s reprezentacijom SAD-a na Svjetsko prvenstvo, i prvi nastup na velikoj pozornici, svakako je cilj za mladog nogometaša: "Gledao sam prošlo Svjetsko prvenstvo, a igrao sam tada, mislim, za U-17. Sjećam se da sam, kada sam to gledao, razmišljao: "Znaš što? Znam da trenutno zvuči nevjerojatno, ali želim tamo biti 2018. godine". Uvijek sam se držao toga, a Svjetsko prvenstvo je ipak sami vrh."

"Očito je da mi je cilj igrati za SAD i to bi mi bilo ostvarenje velikih snova. Osjećaj je dobro da bi mogli otići tamo i uzbuđen sam da vidim kako će se ta situacija razvijati.", zaključio je Pulišić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!