Nogomet

VIDEO: Srbija korak bliže Europskom prvenstvu, Španjolska neporažena u Austriji

Branimir Korać • petak, 11.11.2016.
VIDEO: Srbija korak bliže Europskom prvenstvu, Španjolska neporažena u Austriji
Foto: EPA

Odigrani su prvi susreti dodatnih kvalifikacija za Europsko prvenstvo do 21 godine, Srbija je upisala pobjedu protiv Norveške dok su Austrija i Španjolska remizirali...

Srbija je u Beogradu na stadionu Partizana ugostila Norvešku i upisala je pobjedu 2:0. S ovim rezultatom Srbija je napravila veliki korak prema prolazu na Europsko prvenstvo.

U tvrdoj utakmici domaćin je stigao do vodstva već u šestoj minuti kada je Uroš Đurđević zabio prvi pogodak i doveo Srbiju u prednost.

U drugom dijelu Norvežani su pomogli domaćinu da dođe do lijepe prednosti uoči uzvrata, nakon ubačaja Živkovića, Kristoffer Haraldseid nespretno je glavom poslao loptu u svoju mrežu.

Promjena više nije bilo i pred Norveškom je težak posao u uzvratu.

U St. Pöltenu Austrija je igrala protiv Španjolske, a susret je završen rezultatom 1:1 čime zadovoljniji mogu biti Španjolci koji će u uzvratu tako biti u prednosti.

U zanimljivom dvoboju Španjolska je povela u samoj završnici prvog poluvremena pogotkom Gerarda Deulofeua iz kaznenog udarca.

Do 61. minute gosti su bili u prednosti, a onda je Carlos Castro autogolom poravnao na 1:1 što ostavlja uzvrat ipak otvorenijim.

Rezultati dodatnih kvalifikacija:
Srbija - Norveška 2:0
Austrija - Španjolska 1:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!