Nogomet

VIDEO: Englezi golovima glavom razbili Škote, Slovenija uz puno muke do bodova u Malti

Dario Dodić • petak, 11.11.2016.
VIDEO: Englezi golovima glavom razbili Škote, Slovenija uz puno muke do bodova u Malti
Foto: EPA

Odigrana su sva tri susreta četvrtog kola kvalifikacija za SP 2018. u skupini F. Englezi su lakše od očekivanog svladali Škotsku 3:0, Slovačka je s 4:0 razbila Litvu dok su se Slovenci mučili protiv Malte i na kraju slavili s 1:0...

Rezultati:
Engleska - Škotska 3:0
Malta - Slovenija 0:1
Slovačka - Litva 4:0

Ljestvica:
1. Engleska 10
2. Slovenija 8
3. Slovačka 6
4. Litva 5
5. Škotska 4
6. Malta 0

Engleska - Škotska

Engleska se lakše od očekivanog dokopala sva tri boda u dvoboju sa starim rivalima Škotskom. Rezultat ne odaje pravu sliku događaja s terena, ali dok su Škoti svoje prilike prokockali, Englezi su svoje zabijali.

Interesantno je da su Englezi Škote slomili pogocima glavom, a još je interesantnije da to nije ništa neuobičajeno kada su u pitanju ove dvije reprezentacije. Naime, pridodamo li večerašnje pogotke, Englezi su sedam od posljednjih osam golova protiv Škotske postigli glavom.

Upravo je pogodak glavom Daniela Sturridgea u 24. minuti donio vodstvo Engleskoj na dupkom ispunjenom Wembleyju. Nakon nekoliko neuspjelih pokušaja Englezi su do gola došli nakon ubačaja Walkera s desne strane, na pet metara bio je Sturridge i lijepo u padu glavom matirao Craiga Gordona za vodstvo Gordog Albiona.

Škoti su mogli do izjednačenja već u prvom poluvremenu, ali Fletcherov udarac završio je iznad grede. Kada niti u 50. minuti nisu iskoristili sjajnu priliku Snodgrassa (odlično je obranio Joe Hart) bilo je jasno da će vrlo brzo uslijediti i kazna. Iste minute brzo su se Englezi transformirali u napad, Rose je ubacio s lijeve strane, Lallana glavom zabija za 2:0.

Iako ponosni Škoti nisu niti nakon 2:0 odustali, igra im se raspala pa je već pola sata prije kraja susreta sve bilo gotovo. Ovog puta asistent je bio Rooney, a glavom na 3:0 podiže Gary Cahill. Imali su Englezi još nekoliko izglednih prilika, ali mreže su do kraja susreta mirovale.

Malta - Slovenija 0:1

Nogometaši Slovenije su teže od očekivanog slomili otpor Malte i došli do sva tri boda vrijedna druge pozicije u skupini F. Nakon kiksa protiv Engleske u Ljubljani Slovenci su u drugom poluvremenu probili Maltin bunker i došli do vrijedne pobjede.

Igrala se 47. minuta kada je Jasmin Kurtič s desne strane ubacio prizemnu loptu, najbolje se snašao Benjamin Verbič i petom prevario malteškog vratara Hogga.

Slovačka - Litva 4:0

Slovaci su uvjerljivom pobjedom protiv Litve došli do druge pobjede kojom su preskočili Litavce i Škote te zasjeli na treće mjesto. Sve je bilo riješeno već u prvom poluvremenu, Slovačka je na odmor otišla s visokih 3:0, da bi pobjedu potvrdila još jednim pogotkom u nastavku susreta.

Povela je Slovačka već u 12. minuti, nakon što je Nemec glavom pospremio loptu u litavsku mrežu na ubačaj Pekarika. Već tri minute kasnije bilo je 2:0, ovog je puta Nemec bio u ulozi asistenta, a vodstvo Slovaka povisio je Milanov Juraj Kucka projektilom s 20-ak metara. Ništa čudno, takvi su golovi Kuckina specijalnost.

Sve je dvojbe riješio Škrtel u 36. minuti. Weiss je izveo slobodnjak s lijeve strane, lopta je preletila kompletnu obranu Litavaca, na drugoj vratnici ju je dočekao Škrtel i iz blizine nogom pospremio za 3:0. Konačnih 4:0 postavio je Marek Hamšik pet minuta prije kraja susreta.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2018.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!