Nogomet

Southgate: "Raditi sa sjajnim igračima u velikim utakmicama je ono što želim"

Petar Jenjić • nedjelja, 13.11.2016.
Southgate: "Raditi sa sjajnim igračima u velikim utakmicama je ono što želim"
Foto: EPA

Privremeni engleski izbornik Gareth Southgate nastavlja s uspješnim kvalifikacijama za predstojeće Svjetsko prvenstvo, a sam tvrdi kako nema straha od preuzimanja Engleske na duže razdoblje...

Gareth Southgate ne boji se preuzeti izborničko mjesto Engleske na dulje razdoblje. Godinu će "Tri lava" zaključiti na vrhu kvalifikacijske skupine nakon pobjede 3:0 protiv Škotske, najvećom od svibnja 1975. godine.

"Nemam straha u vezi izborničkog posla. Bilo bi lakše kada bi samo gledali na negativne stvari, ali raditi sa sjajnim igračima u velikim utakmicama je ono što želim. Odbijao sam odgovarati na to pitanje jer sam mislio da nije bilo niti potrebno. Samo moraš posao raditi s poštovanjem. Viđao sam ljude u sličnim pozicijama kako su pričali koliko žele posao, ali to postane nevažno jer ne pripreme momčad kako treba." , rekao je Southgate.

Dok Southgate nastavlja s dobrim poslom, Engleski nogometni savez neće tražiti njegovu zamjenu, barem do završetka prijateljske utakmice protiv Španjolske, u utorak na Wembleyju: "To nije moja odluka, ali zadovoljan sam onim što sam postigao i napretkom momčadi. S mojeg gledišta, ovo je bilo sjajno iskustvo."

"Mislim da mnogi mladi treneri ne dobivaju prilike jer ljudi zapošljavaju trenere ili izbornike bez da pogledaju što se još nudi.", zaključio je engleski izbornik.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!