Nogomet

Koutsokoumnis: „Moramo brzo reagirati jer smo došli do točke pucanja“

Petar Jenjić • utorak, 15.11.2016.
Koutsokoumnis: „Moramo brzo reagirati jer smo došli do točke pucanja“
Foto: Dejan Popek

Ciparski se nogomet bori s dugogodišnjim namještanjem utakmica, a u istragu su se, uz Uefu, uključile i državne institucije...

Ciparski nogometni savez obećava nametnuti velike kazne klubovima za koje se sumnja u namještanje utakmica, nakon što je UEFA označila ciparsko prvenstvo kao jedno od namještenijih u Europi.

Počasni predsjednik ciparskog saveza Marios Lefkaritis je rekao kako UEFA sumnja na namještanje šest prvoligaških i nekoliko kup utakmica. Od 2011. godine je savez primio dokumente o 75 utakmica za koje se sumnja da su namještene.

„Samo igrači i suci ovo mogu napraviti, nitko drugi. Među najgorim smo državama po namještanju.“, rekao je Lefkaritis i nadodao kako se većina oklada uplaćuje u azijskim državama.

Trenutni predsjednik saveza, Costakis Koutsokoumnis, za lokalni je radio rekao kako je svjestan da je jedan igrač sigurno umiješan u namještanje barem devet utakmica: „Moramo brzo reagirati jer smo došli do točke pucanja. Uskoro nećemo imati sponzore, navijače pa niti prvenstvo.“

U istragu su uključene i državne institucije, a kako će se stvari razviti, saznat ćemo s vremenom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!