Nogomet

Luka Modrić najbolji vezni u izboru ESPN-a

HINA • utorak, 15.11.2016.
Luka Modrić najbolji vezni u izboru ESPN-a
Foto: FaH

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić izabran je za najboljeg centralnog veznog igrača na svijetu u izboru američkog ESPN-a, dok je Ivan Rakitić uvršten na visoko četvrto mjesto.

ESPN za veznjaka Real Madrida i 'Vatrenih' navodi kako je 'pokretačka snaga', metronom koji označava ritam.

"Središnji vezni je centar svake uspješne momčadi, a Modrić je igrač visoke klase," navodi ESPN u objašnjenju svog izbora.

Modrić je na proglašen najboljim ispred igrača Barcelone Sergija Busquetsa i klupskog suigrača Tonija Kroosa. Na visokom četvrtom mjestu je naš Ivan Rakitić, član Barcelone, a Top pet zatvara veznjak Manchester Uniteda Paul Pogba.

ESPN je birao po deset najboljih igrača na devet pozicija. Ukupno 90 igrača, a njima je pridodao i deset najboljih trenera današnjice.

Još jedan hrvatski igrač nalazi se među najboljima. Branič Šahtara Darijo Srna je na desetom mjesto desnih braniča.

Najbolji vratar na svijetu je 'jedinica' njemačke vrste i Bayerna Manuel Neuer. Najbolji desni branič je Phillip Lahm iz Bayerna, a lijevi još jedan igrač Bayerna David Alaba, dok je najbolji stoper Gerard Pique iz Barcelone. Najbolji napadački vezni je Kevin de Bruyne iz Manchester Cityja, a najbolji krilni igrač je Marco Reus iz Borussije Dortmund. Mjesto u napadu zauzeli su Barcelonini majstori Lionel Messi i Luis Suarez.

Najboljim trenerom je proglašen Pep Guardiola (Manchester City) ispred Diega Simeonea (Atletico Madrid) i Jürgena Kloppa (Liverpool).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.11.2016. u 09:10
    dobar sastav
    Obrisan korisnik