Košarka

Veljko Mršić: “Ovo mi je možda i naša najdraža pobjeda ove sezone”

Nikola Raič • četvrtak, 17.11.2016.
Veljko Mršić: “Ovo mi je možda i naša najdraža pobjeda ove sezone”
Foto: FaH

U šestom kolu Eurokupa, Cedevita je sjajnim preokretom u posljednjoj četvrtini osigurala nastup u TOP 16…

Nakon novog sjajnog preokreta, ovoga puta na krilima Marka Tomasa, Cedevita je osigurala nastup u idućoj fazi Eurokupa, a pred novinare su izašli treneri i junak susreta.

Tomas je utakmicu završio s 22 poena, a utakmicu je usporedio s prethodnima: “Bila je ovo slična utakmica kao protiv Nižnjeg i Partizana. Zadnja četvrtina je bila urnebesna i pogodili smo dosta otvorenih šuteva. Bilo je evidentno da je Gran Canarija dosta nervozno ušla u zadnjih pet-šest minuta. Oni su dobili neke tehničke i ušli su u ludilo. Nama je tu bilo puno lakše i napravili smo razliku.”

Trener Cedevite, Veljko Mršić ističe kako je pobjeda unatoč velikom minusu, zaslužena: “S ovom pobjedom smo se plasirali u Top 16 Eurokupa. Ovo mi je možda i naša najdraža pobjeda ove sezone. Protiv Gran Canarije nije lako igrati. Igraju brzo i agresivno, a mi pokušavamo biti na tom nivou. Bila je ovo još jedna utakmica u kojoj smo bili u velikom minusu. U trećoj četvrtini smo gubili -14, no dečki su se skupili i odigrali odličnu zadnju četvrtinu, i obrambeno i napadački. Na kraju smo zasluženo pobijedili jer smo u odlučujućim trenucima odigrali kvalitetnije i imali smo više lucidnosti.”

Gostujući trener, Palomo, za poraz krivi obrambeni skok i previše dozvoljenih “penala”: “Kontrolirali smo utakmicu dosta minuta, ali imali smo dva velika problema. Prvi problem bili su skokovi, Cedevita je imala previše skokova u napadu, a drugi problem bilo je previše slobodnih bacanja Cedevite. Teško je pobijediti u takvoj situaciji.”

Nastavak sezone za Cedevitu donosi gradski derbi sa Zagrebom u subotu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!