Tenis

Dodig i Melo bez prolaza u polufinale završnice u Londonu

Mihaela Bradovski • četvrtak, 17.11.2016.
Dodig i Melo bez prolaza u polufinale završnice u Londonu
Foto: EPA

Ivan Dodig i Marcelo Melo imali su vrlo težak zadatak u posljednjem kolu završnice u Londonu, za prolazak u polufinale trebali su uvjerljivu pobjedu protiv Jamieja Murrayja i Brune Soaresa...

Jamie Murray i Bruno Soares stigli su i do treće pobjede u grupnoj fazi natjecanja i s prvog mjesta prolaze u polufinale. Ivan Dodig i Marcelo Melo napuštaju London i završavaju zajednički put.

Bio je ovo za njih dvojicu posljednji zajednički turnir, od iduće sezone igrat će s drugim partnerima, a nadali su se da će se oprostiti na najbolji način. Međutim, upisali su jednu pobjedu što nije bilo dovoljno. Murray i Soares s tri pobjede završili su na prvom mjestu, a na drugom braća Bob i Mike Bryan. Jedini pad kojeg je hrvatsko-brazilska kombinacija svladala bili su Trent Huey i Maks Mirnji koji su na kraju završili na posljednjem mjestu u skupini.

Protiv Murraya i Soaresa, Dodig i Melo trebali su vrlo uvjerljivu pobjedu da bi se ugurali na jedno od prva dva mjesta, međutim nisu uspjeli slaviti.

Murray i Soares uzeli su prvi set sa 6:3, nakon toga Dodig i Melo slavili su na isti način da bi u match tie-breaku Škot i Brazilac bili bolji s 10:6.

Poznata su tako tri para koja će igrati u polufinalu. Uz Murrayja i Soaresa te braću Bryan, dalje su prošli iz skupine A Kontinen i Peers dok će posljednji sudionik polufinala biti poznat nakon sutrašnjih dvoboja.

Skupina A:
Murray/Soares - Dodig/Melo 6:3, 3:6, 10:6
Bryan/Bryan - Huey/Mirnji 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!