Košarka

Hrvatske košarkašice protiv Estonije do treće pobjede u kvalifikacijama

Petar Jenjić • subota, 19.11.2016.
Hrvatske košarkašice protiv Estonije do treće pobjede u kvalifikacijama
Foto: EPA

Hrvatske su košarkašice upisale treću pobjedu u kvalifikacijama za Eurobasket 2017. godine. Danas su nadigrale Estoniju 86:45.

Nakon dvije pobjede i dva poraza, hrvatske su košarkašice došle do treće pobjede u kvalifikacijama za Eurobasket, koji se igra sljedeće godine. Danas su bez većih problema nadigrale košarkašice Estonije.

Od samog su početka izabranice Braslava Turića uspostavile dominaciju. U prvoj su četvrtini primile samo devet koševa te su imale 14 koševa prednosti.

U odličnom su ritmu nastavile i u drugoj dionici, koju su zaključile s 22 poena prednosti (43:21). Nastavak je susreta ponudio sličnu košarku. Estonke nisu bile dostojne protivnice našim košarkašicama, koje su upisale visoku pobjedu.

Do pobjede je Hrvatsku predvodila Nina Premasunac s 13 poena, dok je Jelena Ivezić dodala 12 koševa. Kod Estonije je Pirgit Puu ubacila 18 poena.

Debi je u seniorskoj reprezentaciji imala Ivana Dojkić, a nakon utakmice je rekla: „Imale smo dosta energije, koju trener zahtijeva od nas i mislim da smo napravile jako dobar posao u obrani i u napadu. Cure su dale sve od sebe i tako se igra za Hrvatsku.“

Izbornik Turić je očekivano bio zadovoljan: „To je to, ako uzmemo u obzir kao generalnu probu pred utakmicu s Francuskom. Puno agresivne obrane, dosta preuzimanja, tranzicijsko-napadačka igra. Večeras je bilo uspješno, a nadam se da će biti i u Francuskoj.“

Hrvatska reprezentacija sada putuje u Clermont Ferrand, gdje će 23. studenog igrati utakmicu protiv Francuske. Podsjetimo, Hrvatska je još u skupini i s reprezentacijom Nizozemske.

Kvalifikacije za Eurobasket 2017:
Hrvatska – Estonija 86:45

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!