Košarka

Sjajni Marko Tomas vodio Cedevitu do pobjede u Litvi

Branimir Korać • srijeda, 23.11.2016.
Sjajni Marko Tomas vodio Cedevitu do pobjede u Litvi
Foto: FaH

Cedevita nastavlja pobjedničku seriju u Eurokupu. Upisala je četvrtu uzastopnu pobjedu u ovom natjecanju i 12. ukupno, slaveći u gostima kod Lietkabelisa sa 69:68...

Predvođena raspoloženim Markom Tomasom, Cedevita je slavila u Litvi protiv Lietkabelisa sa 69:68. U tvrdoj utakmici na mali broj poena, momčad Veljka Mršića ispustila je visokih 14 poena prednosti iz drugog dijela, ali je ipak smogla snage i na kraju slavila.

Gosti su doputovali oslabljeni, Pierre Jackson već je napustio Cedevitu, a njegova zamjena Ryan Boatright prvi put nastupit će u sljedećem susretu i to u ABA ligi protiv MZT-a.

Tako je veću minutažu na poziciji razigravača dobio Toni Katić, a prvo ime susreta bio je Tomas koji je briljirao na obje strane parketa te na kraju imao mirnu ruku s linije slobodnih bacanja i odveo Cedevitu do pobjede.

Prvo poluvrijeme proteklo je u ravnopravnoj igri, a Cedevita je kontrolu preuzela sredinom druge četvrtine kada je napravila seriju 11:2 i povela s 31:26 te do kraja prvog poluvremena bez većih problema sačuvala vodstvo.

Na odmoru je bilo 29:32 za Cedevitu koja je u dobrom ritmu nastavila i u trećoj dionici gdje je stigla i do najviših 50:36, ali u završnici tog perioda Lietkabelis se počeo buditi.

Domaćin je serijom 6:0 došao na minus pet uoči posljednje četvrtine da bi manje od četiri minute prije kraja Kšištof Lavrinovič poravnao na 59:59.

Cedevita je vrlo brzo odgovorila preko Babića i Tomasa, a kada je Tomas ubacio dva slobodna bacanja osam sekundi prije kraja, bilo je jasno da će Cedevita slaviti. Lorenzo Williams tricom s istekom vremena samo je ublažio poraz.

Tomas je susret završio s 23 poena, a Marko Arapović dodao je 11 poena i šest skokova. Kod domaćina Kšištof Lavrinovič ubacio je 16 poena, a Ben Madgen 15 uz devet skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10823.11.2016. u 21:27
    Iskustvo Marka Tomasa je tako ogromno (vukao foul u samoj završnici za bacanja i izbacio jednog od Lavrinoviča) i njegova kvaliteta je tako vrhunska (nema teže trice nego ta njegova zadnja ili predzadnja, pod pritiskom suparnika ”in his face" i vremena, loptu sebi namjestivši u samom skoku)---... [više na forumu]
    narada108