Košarka

Cibona ispustila prednost u četvrtoj četvrtini pa slavila u produžetku

Branimir Korać • srijeda, 23.11.2016.
Cibona ispustila prednost u četvrtoj četvrtini pa slavila u produžetku
Foto: FaH

Cibona je stigla do druge pobjede u Fibinoj Ligi prvaka, u Domu Dražena Petrovića porazila je Strasbourg u produžetku s 93:88...

Nakon četiri dosta ružna poraza, Cibona je napokon stigla do pobjede. U Domu Dražena Petrovića gostovao je Strasbourg, francuska momčad koja je doputovala kao favorit, posebno zbog stanja u kojem se Cibosi nalaze. Za razliku od Cibone, Strasbourg igra u dobroj formi i u zadnjih sedam utakmica upisao je šest pobjeda, no ovdje nije uspio slaviti.

Cibosi su na kraju bili bolji s 93:88 u produžetku, imali su tijekom posljednje četvrtine i 11 poena prednosti, međutim u završnici su gosti čak imali i napad za pobjedu, no Cibosi su se obranili.

Praktički cijelu utakmicu Cibona je bila u vodstvu, bila je bolji protivnik, u jednom trenutku činilo se da je i prelomila utakmicu, ali gosti su se vratili.

Tricom Željka Šakića pet i pol minuta prije kraja Cibona je stigla do najviše prednosti u dotadašnjem dijelu susreta, povela je sa 68:57 i izgledalo je da ide prema drugoj pobjedi.

Međutim Strasbourg je uspio smanjiti na 70:66 i nakon toga zakomplicirati utakmicu.

40 sekundi prije kraja AJ Slaughter ubacio je tricu za poravnanje na 76:76, nakon toga Bošnjak je promašio tricu, ostalo je 15 sekundi gostima za posljednji napad, ali niti Slaughter ne pogađa i susret odlazi u produžetak.

Tamo je Cibona bila bolja, odmah se odvojila, a ključan promašaj za tri poena imao je Slaughter 20 sekundi prije kraja, mogao je ponovno poravnati, ali nije bio precizan i Domagoj Bošnjak s linije slobodnih bacanja uveo je utakmicu u mirne vode.

Kod Cibone Scottie Reynolds ubacio je 21 poen uz sedam asistencija, Ante Žižić dodao je 15 poena, a Željko Šakić 14 poena uz 11 skokova. Kod gostiju AJ Slaughter ubacio je 21 poen.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10823.11.2016. u 22:36
    Tvrda utakmica protiv ekipe koja je igrala i u Eurocupu, sa izbornikom francuske repke na kormilu. Cibona na kraju kroz izg. lopte sebi zapaprila stvar, ali i Francuzi su dosta srljali. Potez utakmice: naravno ATŽ, negdje u 3/4 išao na 1:1, sve čisto i lijepo, ovi sviraju: ma kakvi koraci - idući... [više na forumu]
    narada108