Košarka

Gran Canaria svladala Ruse i ostala ispred Cedevite

Branimir Korać • četvrtak, 24.11.2016.
Gran Canaria svladala Ruse i ostala ispred Cedevite

Okončano je još jedno kolo Eurokupa, na rasporedu je bilo sedmo, a nakon njega Cedevita drži drugo mjesto u skupini A...

Skupina A

Gran Canaria je ostala na vrhu skupine A pobjedom protiv Nižnji Novgoroda 98:87. Domaćin je u zadnjih deset minuta stvorio prednost koja mu je osigurala pobjedu, presudila je serija 13:0 koja je odvela Gran Canariju do vodstva 88:72 i riješila svaku dvojbu.

Darko Planinić propustio je i ovaj dvoboj, a Gran Canariju su predvodili Kyle Kuric s 18 poena te s po 14 Sasu Salin i Pablo Aguilar. Kod Novgoroda Kenneth Boynton ubacio je 19 poena, a Ivan Strebkov 18.

Skupina B

U skupini B u borbi za prvo mjesto Himki je svladao Fuenlabradu s 96:84. Već u prvom poluvremenu domaćin je preuzeo kontrolu nad utakmicom i čudo je da nije imao i višu prednost na odmoru s obzirom da je imao 71 posto ubačaja za dvicu i 54 posto za tricu pri čemu je i nadskakao goste sa 17:8. Tu su Rusi poveli s 58:50, ali i to je bilo dovoljno jer gosti nisu zaprijetili u nastavku susreta.

Jacob Pullen kod domaćina ubacio je 20 poena, a Aleksej Šved 19 uz osam asistencija. Kod gostiju nije igrao Marko Popović, Rolands Smits ubacio je 21 poen (5/6 trica), a Pako Cruz 15.

"Znali smo da Himki ima talentiranu i kvalitetnu momčad, a isto tako znali smo i da nas očekuje napadački dinamična utakmica u teškom okruženju. Naravno, nedostajao nam je Marko Popović, vrlo iskusan igrač koji je igrao ovdje i sigurno bi nam njegovi status vođe i kvaliteta bili od pomoći", istaknuo je David Wear koji je upisao sedam poena.

U drugom susretu skupine Bilbao je u gostima stigao do važne pobjede 92:88 protiv Albe što mu je druga pobjeda i iako je na dnu, još uvijek je u igri za prolaz.

Presudilo je odlično otvaranje posljednje četvrtine gdje su gosti predvođeni raspoloženim Lapornikom došli do preokreta i na kraju slavili. U završnici je Alba smanjila ne tri poena, ali Lapornik je bio mirne ruke s linije slobodnih bacanja i odlučio je pobjednika.

"Jako sam sretan zbog ove pobjede, bilo je teško jer je Alba igrala jako dobro. U prvoj četvrtini domaćin je igrao vrlo čvrsto, ali u drugoj smo i mi odgovorili na isti način. U trećoj dionici domaćin je zaigrao presing, uspjeli smo ostati u igri, a onda slavili u četvrtoj uz sjajan napadački doprinos Mihe Lapornika", istaknuo je trener gostiju Carles Duran.

Kod Bilbaa Lapornik je ubacio 18 poena, a Ivan Buva za 21 minutu 14 poena uz osam skokova. Kod domaćina po 20 poena ubacili su Niels Giffey i Elmedin Kikanović.

Skupina C

Čuda neće biti u skupini C. Budućnost je došla u Malagu s omjerom 0-5 i da bi imala ikakve šanse za prolaz, morala je svladati Unicaju. Nije uspjela, domaćin je bio znatno bolji i glatko je slavio s 93:75.

Sjajnu šutersku večer imao je Kyle Fogg s 31 poenom (6/10 trica) dok je Carlos Suarez dodao 16 poena i pet skokova. Kod gostiju JR Reynolds ubacio je 17 poena, a Suad Šehović 12.

Bayern je u gostima nadigrao Murciju i upisao pobjedu 90:79. Svih 12 igrača kod gostiju upisalo se među strijelce , a domaćinu nije pomoglo niti to što je imao prednost na poluvremenu 47:43.

Maximilian Kleber predvodio je Bayern s 20 poena i deset skokova, a Nick Johnson dodao je 16 poena. Kod domaćina Billy Baron ubacio je 24 poena, a Jose Angel Antelo 13.

Skupina D

Valencia je u tijesnom dvoboju u gostima svladala Hapoel Jeruzalem 86:84. Hapoel je imao priliku na minus dva 13 sekundi prije kraja, ali Halperin je izgubio loptu i gosti su mirno s linije slobodnih bacanja došli do pobjede.

"18 minuta igrali smo dobro, ali onda smo napravili neke pogreške i oni su se vratili u utakmicu. Na kraju smo pogodili neke teške šuteve i pokazali karakter", smatra Pedro Martinez.

U njegovoj momčadi Antoine Diot ubacio je 21 poen uz šest asistencija, a Fernando San Emeterio ubacio je 12 poena uz osam skokova. Kod poraženih Jerome Dyson ubacio je 17 poena dok je Lior Eliyahu dodao 16 poena, sedam skokova i pet asistencija.

Union Olimpija stigla je do prve ovosezonske pobjede, svladala je u svojoj dvorani Ulm sa 76:72 i zadržala nadu u prolaz. Ulm je unatoč porazu osigurao nastup u Top 16.

"Čestitke Union Olimpiji na vrlo dobroj utakmici i zasluženoj pobjedi. Igrali su s više srca nego mi. Da bi ovdje slavili, morali smo se boriti, a to nismo napravili, odigrali smo dobru obranu samo kroz dvije četvrtine što nije dovoljno za pobjedu protiv ovakvog protivnika", nezadovoljan je bio gostujući trener Thorsten Liebenath.

Kod Olimpije bolji od ostalih bili su Mirko Mulalić sa 16 poena i Gregor Horvat s 13 poena i pet asistencija. Kod poraženih Per Günther ubacio je 15 poena, a Tim Ohlbrecht 12 uz devet skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!