Tenis

Potvrđeno: Čilić protiv Del Potra već u subotnjim parovima

Jurica Godina • subota, 26.11.2016.
Potvrđeno: Čilić protiv Del Potra već u subotnjim parovima
Foto: Kristijan Komarica

Kako doznajemo od argentinskih novinara bliskih njihovom izborniku Danielu Orsanicu, u subotnjem meču parova za gostujuću reprezentaciju u finalu Davisovog kupa zaigrat će Juan Martin del Potro i Leonardo Mayer. Također neslužbeno, hrvatski par trebali bi činiti Marin Čilić i Ivan Dodig...

14:00h: Kako smo ranije najavljivali, Hrvatska i Argentina igrat će u najjačim sastavima dvoboj parova, potvrdili su to izbornici reprezentacija.

Izbornik Orsanic mora preuzeti rizik s umornim Del Potrom. Upravo su kombinaciju Del Potro/Mayer Argentinci uigravali otkad su stigli u Zagreb.

Iako umoran nakon tri sata i 18 minuta protiv Karlovića, Del Potro će reći kako je ovo "posljednji napor u ovoj sezoni", stoga je jasno da je i on sam svjestan da može i mora preuzeti rizik.

U igri parova Del Potro je u četvrtfinalu protiv Italije zajedno s Guidom Pellom izborio važnu pobjedu protiv Fogninija i Lorenzija, dok je s Leonardom Mayerom, današnjim partnerom u zagrebačkoj Areni, izgubio od braće Murray u polufinalu u četiri seta.

Na drugoj strani, Čilić i Dodig u ovoj sezoni Davisovog kupa iza sebe imaju dvije fantastične pobjede. U četvrtfinalu protiv braće Bryan, kada je taj susret označio početak velikog preokreta, te u polufinalu protiv Herberta i Mahuta, što je omogućilo da Čilić u prvom meču posljednjeg dana osigura finale.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Dario_SNet26.11.2016. u 15:52
    U pravu si, naravno.UVIJEK fale:http://www.hrsport.net/vijesti/499307/tenis-davis-cupfed-cup/krajan-i-dalje-smo-favoriti-imamo-dvije-jake-opcije-za-parove/
    Dario_SNet
  • zgembo26.11.2016. u 15:25
    A kad počinje susret? Šteta što ti sonovni podaci (rezultat, početak susreta, sastav momčadi...) u sportnetvim člancima uvijek fale.
    zgembo
  • vjesu26.11.2016. u 13:35
    Parove moramo dobiti, inace po mom misljenju gubimo. Argentinci su jako strastveni i odlucni i ne vjerujem da bi vodstvo od 2:1 ispustili. Bolji smo u paru, znaci samo hrabro i bice dobro. Sretno nasima!
    vjesu
  • Obrisan korisnik26.11.2016. u 10:11
    Čilić i Dodig - idemo po najbolju kombinaciju! Danasnja pobjeda je vrlo, vrlo znacajna. To znaju i Argentinci, te ce Del Potro najvjerojatnije takodjer danas igrati. Ajmooooo Hrvatska!
    Obrisan korisnik