Nogomet

VIDEO: Dalićev Al Ain nesretno izgubio finale azijske Lige prvaka

Dario Dodić • subota, 26.11.2016.
VIDEO: Dalićev Al Ain nesretno izgubio finale azijske Lige prvaka
Foto: Sandro Donda

Al Ain kojeg vodi hrvatski trener Zlatko Dalić u uzvratnom susretu finala azijske Lige prvaka nije uspio nadoknaditi zaostatak iz prvog susreta i doći do naslova...

Večeras neće biti slavlja u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, točnije slavit će, ali navijači Jeonbuka koji je uspio u gostima uz puno sreće izvući 1:1 i tako doći do naslova prvaka Azije s obzirom da su u prvom susretu na svom travnjaku pobijedili 2:1.

Poprilično nesretno su igrači Zlatka Dalića propustili izboriti barem produžetak, bili su puno bolja momčad na terenu, ali promašen jedanaesterac i sjajni gostujući vratar Kwon prevagnuli su finale na stranu južnokorejskog Jeonbuka.

Sreću u nesreći gosti su osjetili već na samom početku susreta. Ozlijedio se već u petoj minuti Lopes i na terenu ga je zamijenio Han Kyo-Won. Upravo je Kyo-Won nakon pola sata igre donio vodstvo Jeonbuku. Nakon ubačaja iz kornera s desne strane ispred trojice domaćih braniča loptu posprema u mrežu za vodstvo gostiju.

Al Ain bio je gotovo čitav susret bolja momčad na terenu pa su već u 34. minuti zasluženo poravnali. S desne je strane ubacio Caio, a za 1:1 zabio Myung-Joo Lee.

43. minutu pamtit će i Zlatko Dalić i domaći navijači, ali i domaći napadač Douglas. Hyung-Il Kim izgubio je loptu u svom šesnaestercu i zatim srušio Morena za najstrožu kaznu. Kazneni udarac izveo je Douglas, pucao je silovito, ali preko gola i tako propustio izboriti barem produžetak svojoj momčadi.

Do kraja susreta uporno su napadali igrači Al Aina, ali sjajni Kwon nije dopustio da se rezultat promijeni, Jeonbuk dolazi do novog trofeja prvaka Azije nakon 2006. godine.


Al Ain 1-1 Jeonbuk Hyundai Motors - Goals And... by SkyKooora17

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!