Zimski sportovi

Posljednjeplasirana momčad lige odnijela pobjedu iz Ledene

Marjan Kreševac • srijeda, 30.11.2016.
Posljednjeplasirana momčad lige odnijela pobjedu iz Ledene
Foto: FaH

Posljednjeg dana studenog Medvjedi su u Ledenoj ugostili najmlađu momčad lige, Metallurg Novokuznjeck i upisali poraz 2:3 čime su gosti ostvarili dvije pobjede za redom, a to im se nije dogodilo dugo, dugo...

Momčad iz Novokuznjecka stigla je u Zagreb bez ikakvih imperativa i sa samo jednim ciljem, razvojem mladih ruskih igrača. Bez bremena rezultata Metallurg se pred ogled s Medvjedima nalazio na posljednjem mjestu Istoka s osvojenim 21 bodom i samo pet pobjeda (posljednja peta stigla je upravo pred gostovanje u Zagrebu, stradala je Lada rezultatom 3:2).

Iako bez puno iskustva, ali uz pregršt talenta Metallurg se pokazao kao momčad protiv koje ni slučajno ne prolazi dobro znana, lako ćemo. Medvjedima nije bilo lako do sada, u prethodna četiri gostovanja hokejaši iz Novokuznjecka upisali su četiri poraza, ali svi su stigli nakon izvođenja kaznenih udaraca. Nešto uvjerljiviji Zagrepčani su bili u prvom ovogodišnjem susretu kada su slavili s 5:3 u Metallurg palači sporta.

Da gosti nisu stigli u Zagreb s bijelom zastavom na palici pokazali su već nakon 49. sekundi igre kada je Drew MacIntyre vadio pločicu iz mreže. Ignat Zemčenko pronašao je Timura Faktullina koji s plave linije probija MacIntyrea i dovodi goste u vodstvo. Brzo su se Medvjedi oporavili od početnog šoka i krenuli po izjednačenje, uputili su do kraja trećine ukupno 22 udarca od čega 10 u okvir gola, zatresli stativu, ali nisu uspjeli promijeniti rezultat na semaforu.

Zašto su gosti jedna od najgorih powerplay momčadi dokazali su početkom druge trećine kada su imali situaciju pet na tri, ali uspjeli su uputiti samo jedan udarac u okvir gola. No nije ih to zasmetalo da u posljednjoj minuti druge trećine udvostruče svoje vodstvo. Medvjedi nisu ništa naučili iz prvog gola i ponovno su ostavili protivničkog igrača Taratjuhina samog kao duha, a ovaj koristi poklon i pogađa gornji desni kut za 2:0 gostiju.

Trebalo je domaćima 27 pokušaja da svladaju odličnog Karejeva, a to je uspjelo Goranu Bezini u 48. minuti. Pogodak je dao nadu Medvjedima, ali samo do 54. minute kada je Larkin katastrofalno pogriješio i servirao pločicu Komaristi za povratak na dva gola prednosti. Do kraja susreta domaći su uspjeli ublažiti poraz preko Hedberga koji je zabio iz kaznenog udarca u posljednjoj minuti susreta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!