Košarka

Cedevita odličnom trećom četvrtinom do treće pobjede nad MZT-om ove sezone

Petar Jenjić • srijeda, 30.11.2016.
Cedevita odličnom trećom četvrtinom do treće pobjede nad MZT-om ove sezone
Foto: FaH

U osmom kolu Eurokupa, Cedevita je ugostila momčad MZT-a, nadigrala rezultatom 95:61 i time došla do pete ovosezonske europske pobjede...

Košarkaši Cedevite večeras su u sklopu osmog kola Eurokupa ugostili MZT, a europski debi je na klupi makedonske momčadi imao Ante Nazor. Ove su dvije momčadi igrale već dvije utakmice, jednu u ABA ligi i jednu u ovom natjecanju. U obje je utakmice momčad Veljka Mršića bila uspješnija.

Trener Cedevite, nakon poraza od Karpoš Sokolija u regionalnoj ligi i Jollyja u domaćem prvenstvu, ni večeras nije mogao računati na Luku Babića, dok je debi u Zagrebu imala prinova, Ryan Boatright.

Nešto su sporije krenuli Vitamini u večerašnju utakmicu. Miro Bilan ubacio je uvodnih šest poena za zagrebačku momčad, a ubrzo su mu se priključili i ostali. Počeli su pogađati i James i Boatright izvana, a MZT je bio prisiljen pozvati minutu odmora, nešto prije kraja prve dionice.

U sličnom su ritmu domaćini krenuli i u nastavak te su ubrzo došli i na dvoznamenkastu razliku. Međutim, do poluvremena je MZT smanjio na šest poena minusa (44:38).

Domaćini su dobro nastavili i u drugom poluvremenu. James je nakon tri minute igre u nastavku zakucavanjem ponovno donio dvoznamenkastu prednost, a ubrzo je ona narasla i na velikih 20 razlike.

Treću je dionicu ubačajem zaključio Toni Katić, a Cedevita ju je dobila rezultatom 27:9, od čega je američki dvojac James-Boatright kombinirano ubacio 19 poena. Do kraja susreta zagrebačka momčad nije imala prevelikih problema u održavanju visoke prednosti.

Cedevitu je do pobjede predvodio Ryan Boatright s 20 poena (2/3 za dva, 4/6 za tricu, slobodna bacanja 4/4), dok je Rashad James dodao 15 koševa (3/4 za dva, 2/3 za tricu, slobodna bacanja 3/3) uz pet skokova.

Kod gostiju je Jure Lalić ubacio 14 poena (7/9 za dva, slobodna bacanja 0/1), dok je Stefan Sinovec dodao deset koševa (2/3 za dva, 1/4 za tricu, slobodna bacanja 3/5).

Eurokup, osmo kolo:
Cedevita – MZT 95:61

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!