Košarka

VIDEO: Hrvati u Orlandu i dalje griju klupu, Pacersi iznenadili u Los Angelesu

Branimir Korać • ponedjeljak, 05.12.2016.
VIDEO: Hrvati u Orlandu i dalje griju klupu, Pacersi iznenadili u Los Angelesu
Foto: EPA

Svega četiri susreta bila su na rasporedu u nedjelju u NBA ligi, a neočekivani poraz upisali su Los Angeles Clippersi koji su na svom parketu izgubili od Indiane...

Indiana Pacersi upisali su tek drugu pobjedu u gostima ove sezone, a ona je došla na teškom gostovanju kod Los Angeles Clippersa. Pacersi su slavili sa 111:102 iako su imali vrlo loš ulazak u utakmicu te se činilo da će upisati novi poraz.

Clippersi su krenuli sjajno, imali su 15 razlike u prvoj četvrtini, ali Pacersi su se oporavili i do poluvremena se vratili u utakmicu. Treća četvrtina bila je ključna, tu su odigrali sjajno, dobili to razdoblje s 35:17 i do kraja susreta zadržali vodstvo. U zadnjoj dionici Clippersi su najbliže došli do četiri koša minusa, bliže od toga nije išlo.

"Sredili su nas. Dobro smo počeli utakmicu, ali u trećoj četvrtini jednostavno nismo mogli uhvatiti ritam", priznao je Chris Paul.

Ujednačene strijelce Pacersa predvodili su Thaddeus Young sa 17 poena i sedam skokova te s po 16 poena Paul George (sedam skokova, pet asistencija) i Rodney Stuckey. Kod Clippersa Blake Griffin bio je na 24 poena, 16 skokova i pet asistencija, a Chris Paul dodao je 18 poena i 11 asistencija.

Neočekivanu gostujuću pobjedu upisao je Orlando koji je svladao Detroit Pistonse 98:92. Mario Hezonja i Damjan Rudež i u ovom susretu ostali su zaboravljeni na klupi bez ijedne sekunde na parketu.

Kako je domaćin raspucano krenuo u susret, činilo se da će Orlando ubilježiti novi poraz, u prvih devet minuta Pistonsi su stigli do prednosti 27:18, no onda su počeli napadački padati. Orlando je okrenuo susret, prvo poluvrijeme zaključio serijom 15:4 i do kraja susreta nije ispuštao stečeno vodstvo.

"Bili smo očajni u obrani. Napadački smo bili još dovoljno dobri da bi upisali pobjedu, ali u obrani nismo nikoga čuvali. Jednostavno nismo se trudili zaustaviti ih", ljut je po običaju nakon poraza bio Stan van Gundy.

Orlando su do pobjede predvodili Serge Ibaka s 21 poenom i sedam skokova te Nikola Vučević sa 16 poena i osam skokova. Kod domaćina Marcus Morris ubacio je 21 poen (5/9 trica) uz pet skokova, povratnik nakon ozljede Reggie Jackson dodao je 18 poena, a Andre Drummond deset poena i deset skokova.

Russell Westbrook nastavlja bilježiti nevjerojatne brojeve, upisao je peti uzastopni triple-double čime je postao prvi igrač nakon Michaela Jordana 1989. godine kojem je to uspjelo. Jordan ih je tada nanizao sedam, a Westbrook je na najboljem putu da i to dostigne.

Novi njegov sjajan učinak pomogao je Thunderu da dođe do pobjede protiv Pelicansa 101:92 iako je na drugoj strani stajao jednako tako dobri Anthony Davis. Pelicansi su dugo bili u igri, ali sve je bilo jasno kada je Westbrook 50 sekundi prije kraja ubacio važnu tricu za 99:92.

"I dalje smo imali priliku, ali Russell je odigrao ključni potez. Ta njegova trica na kraju je odlučila dvoboj", smatra trener gostiju Alvin Gentry.

Westbrook je na kraju imao 28 poena, 17 skokova, 12 asistencija, ali i deset izgubljenih lopti dok je Enes Kanter dodao 17 poena i deset skokova. Kod gostiju Davis je bio na 37 poena i 15 skokova, a Buddy Hield dodao je 16 poena.

Knicksi su u vrlo dobroj formi i upisali su osmu pobjedu u zadnjih 11 susreta. Ovaj put nadigrali su Kingse od kojih su bili bolji sa 106:98.

Kao što Davis nije mogao spasiti Pelicanse, jednako dobri DeMarcus Cousins nije uspio spasiti Kingse. Knicksi su imali više raspoloženih igrača i unatoč crnoj rupi u drugom poluvremenu, izvukli su pobjedu.

U prvih 24 minute imali su i 21 poen prednosti te se činilo da će visoko slaviti, ali u trećoj dionici Kingsi su im napravili seriju 18:0 koja je zakomplicirala susret, no svejedno je New York u zadnjoj dionici bio bolji i slavio.

"Najvažnije je da dolazimo do pobjeda, nikog nije briga za brojeve i slične stvari. Dok god pobjeđujemo, zadovoljni smo, ali još uvijek nikoga nismo pregazili. Treba nam jedna takva utakmica u kojoj bi i ostali igrači dobili priliku", kaže Brandon Jennings.

Po 20 poena kod Knicksa ubacili su Carmelo Anthony i Derrick Rose (šest skokova, šest asistencija), a Kristaps Porzingis dodao je 15 poena i 14 skokova. Kod poraženih Cousins je ubacio 36 poena uz 12 skokova, a Rudy Gay 22 poena uz devet skokova.

NBA:
Los Angeles Clippers - Indiana Pacers 102:111 (Blake Griffin 24p, 16sk, 5as / Thaddeus Young 17p, 7sk)
Detroit Pistons - Orlando Magic 92:98 (Marcus Morris 21p, 5sk / Serge Ibaka 21p, 7sk)
Oklahoma City Thunder - New Orleans Pelicans 101:92 (Russell Westbrook 28p, 17sk, 12as / Anthony Davis 37p, 15sk)
New York Knicks - Sacramento Kings 106:98 (Derrick Rose 20p, 6sk, 6as / DeMarcus Cousins 36p, 12sk)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!