Rukomet

VIDEO: Čehinje iznenadile Mađarsku, Danska u drami svladala Crnu Goru

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 05.12.2016.
VIDEO: Čehinje iznenadile Mađarsku, Danska u drami svladala Crnu Goru
Foto: EPA

Odigrani su svi susreti prvog kola u skupinama Europskog prvenstva za rukometašice, a kolo su pobjedama zaključile Češka, Danska i Norveška...

Skupina C

Mađarska - Češka 22:27 (Anna Kovacs 7 / Veronika Mala 5)
Crna Gora - Danska 21:22 (Milena Raičević 7 / Stine Jorgensen 9)

Problemi Mađarica s ozljedama i izostancima utjecali su na izvedbu i u prvom kolu skupine C neočekivano su poražene od Češke s 27:22. Čehinje nikada u službenoj utakmici nisu uspjele svladati Mađarsku, pošlo im je to za rukom tek iz devetog pokušaja.

Prevelik broj tehničkih pogrešaka na kraju je odlučio pobjednika. Nakon što su Čehinje dobile prvo poluvrijeme s 13:10, Mađarska se probudila i na startu drugog dijela postigla četiri uzastopna gola te nakratko stigla do vodstva i sve do sredine drugog dijela nije bilo većih odvajanja i nitko nije mogao do više od gola prednosti.Tada Čehinje rade seriju 5:1, odlaze na 22:19 i tu je susret prelomljen. Mađarska se više nije uspjela vratiti i Češka dolazi do povijesne pobjede.

"Odigrale smo jako dobro u obrani, puno bolje nego u ranijim susretima. Trebamo priznati i da nam je pomoglo to što je Mađarska napravila puno pogrešaka", istaknula je Jana Knedlikova.

Po pet golova kod Češke postigle su Mihaela Hrbkova i Veronika Mala, a kod Mađarske Eva Kiss imala je 13 obrana dok je Anna Kovacs postigla sedam golova.

Dramatičan dvoboj odigran je u Malmöu gdje je Danska izvukla pobjedu protiv Crne Gore 22:21. Pobjedu Dankinjama donijela je Stine Jorgensen golom 39 sekundi prije kraja susreta s linije od sedam metara.

Crnogorke su dosta nervozno ušle u susret, imale su u nekoliko navrata zaostatak od pet golova u prvom poluvremenu, ali u drugih 30 minuta izgledale su bolje i vratile se u dvoboj.

Na početku drugog dijela nezaustavljiva je bila Milena Raičević koja je postigla prva četiri crnogorska gola i vratila je svoju reprezentaciju u susret. Tu su Crnogorke uspjele doći do preokreta i golom Suzane Lazović čak i povesti 16:15.

Dankinje su imale odgovor, ponovno su otišle na plus dva da bi Majda Mehmedović na ulasku u zadnjih deset minuta poravnala na 20:20 i potpuno otvorila susret.

U završnici susreta na obje strane bilo je dosta pogrešaka, obje reprezentacije bile su svjesne važnosti ovih bodova, a na kraju su ih uzele Dankinje golom Jorgensen iz sedmerca 39 sekundi prije kraja.

Jorgensen je sjajan nastup zaključila s devet postignutih golova dok je kod Crne Gore Raičević postigla sedam, a Mehmedović pet golova.

Skupina D

Norveška - Rumunjska 23:21 (Nora Mork 7 / Cristina Neagu 6)

Norveška je stigla do očekivanih bodova protiv neugodne Rumunjske u tvrdoj utakmici s dosta pogrešaka na obje strane. Završilo je 23:21 za Norvežanke koje nisu briljirale, ali kako je riječ o prvom susretu, bodovi će im biti najvažniji.

Za Rumunjsku je ipak praktički cijelu utakmicu odigrala Cristina Neagu koja je imala problema s ozljedom i bilo je dosta upitnika oko njezine pripremljenosti za ovo Prvenstvo. Ipak, očito se uspjela oporaviti i predvodila je svoju reprezentaciju.

Norveška je kontrolu nad susretom preuzela u prvom poluvremenu kada je prvi put povela s 8:7 i do kraja susreta Rumunjska više nije niti jednom poravnala.

U drugom poluvremenu Norvežanke su imale i pet golova viška, Rumunjska je malo zakomplicirala situaciju smanjivši na samo dva gola zaostatka u završnici, ali Skandinavke su izdržale i upisale pobjedu.

Sedam golova kod Norveške postigla je Nora Mork, a po pet su dodale Veronica Kristiansen i Camilla Herrem. Kod Rumunjske Neagu je postigla šest golova, a Laura Chiper pet.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!