Košarka

VIDEO: Oslabljena Cibona upisala očekivani poraz u Španjolskoj

Branimir Korać • četvrtak, 08.12.2016.
VIDEO: Oslabljena Cibona upisala očekivani poraz u Španjolskoj
Foto: FaH

Čudo se nije dogodilo, Cibona je u sklopu osmog kola Fibine Lige prvaka upisala težak poraz na gostovanju kod Tenerifea koji je slavio sa 106:84...

Praktički i prije puta u Španjolsku Cibosi su bacili bijeli ručnik i pomirili se s porazom. U Zagrebu ne samo da su ostali Žižić, Šakić, Rozić, Joksimović, na put nije išao niti trener Mulaomerović i tako okrnjena Cibona nije imala baš nikakve šanse.

Neko vrijeme držala je priključak i nije dopustila domaćinu da se odvoji, ali nije to uspjela prenijeti na duže razdoblje i Tenerife je u relativno kratkom razdoblju riješio pitanje pobjednika.

S obzirom na sastav s kojim je otputovala na ovo teško gostovanje, Cibona je odigrala vrlo dobrih 15-ak minuta, bila je potpuno ravnopravna domaćinu, no od 32:32, Tenerife je dodao gas i do poluvremena se uspio odvojiti na 48:38.

U nastavku susreta dvojbe nije bilo, domaćin se potpuno razigrao i razlika u kvaliteti je došla na naplatu.

Treća četvrtina bila je kobna, tu su Cibosi primili čak 36 poena, šut Tenerifea potpuno je krenuo i u samo 15-ak minuta domaćin je napravio plus 27.

U završnici susreta Cibosi su uspjeli malo smanjiti zaostatak te se u Zagreb vraćaju s porazom 106:84.

Predvodili su ih Scott Reynolds s 19 poena i Nik Slavica sa 16. Kod pobjednika White i Abromaitis bili su najbolji s 21 odnosno 16 poena.

Nakon osam kola Cibona je na pretposljednjem mjestu s dvije pobjede i šest poraza, jednako kao i šestoplasirani Mega Leks i posljednji Mornar. U sljedećem kolu za tjedan dana u Dom Dražena Petrovića dolazi upravo Mega Leks.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!