Nogomet

VIDEO: Meksikanci preokretom na noge Realu, Kashima uz puno muke preko Mamelodija

Dario Dodić • nedjelja, 11.12.2016.
VIDEO: Meksikanci preokretom na noge Realu, Kashima uz puno muke preko Mamelodija
Foto: EPA

Počelo je Svjetsko klupsko nogometno prvenstvo u Japanu, dvama četvrtfinalnim susretima. Predstavnik CONCACAF-a, meksička America s 2:1 je svladala Jeonbuk, dok je Kashima s 2:0 bila bolja od Mamelodi Sundownsa...

Meksička America prva je u današnjem programu osigurala nastup u polufinalu Svjetskog klupskog prvenstva u Japanu preokrenuvši rezultat protiv prvaka Azije Jeonbuk Motorsa. Na poluvremenu su Južnokorejanci vodili 1:0, ali dvama pogocima u drugom dijelu America je osigurala plasman u polufinale i dvoboj s Real Madridom.

Korejska se momčad koncentrirala na kontranapade i mora se priznati da ih je jako dobro odrađivala. Poveli su u 23. minuti, s lijeve je strane povratnu loptu poslao Park Won-Jae, Kim Bo-Kyung odmjerenim je udarcem šalje u mrežu CONCACAF prvaka.

Mogao je Jeonbuk u nekoliko navrata i povećati prednost, a najbliže izjednačenju Americe u prvom dijelu bio je Silvio Romero, no njegov dalekometni projektil završava na gredi.

Ipak, isti igrač u drugom poluvremenu donosi preokret Meksikancima. U 58. minuti zabija glavom na ubacivanje Arroya, a 15 minuta prije kraja volejem uz puno sreće zabija za konačnih 2:1 Americe i plasman u polufinale gdje ih čeka Real Madrid u četvrtak u Tokiju.


Jeonbuk Hyundai-Club América 1-2 • Goal e... by Highlights-Serie-A

Predstavnik zemlje-domaćina, prvak Japana Kashima, uz puno je muke svladao osvajače afričke (CAF) Lige prvaka Mamelodi Sundowns. U prvom je dijelu Južnoafrička momčad bila puno kvalitetnija, Japanci nisu znali odgovoriti na njihov jak ritam, no prilike koje su kreirali nisu pretvarali u pogotke, a kako to već biva, u drugom je poluvremenu uslijedila kazna.

Kashima je zaigrala puno bolje u drugih 45 minuta pa su u 63. minuti i poveli. Mora se priznati da je Kashima zabila uz puno sreće, a pomogla je i loša reakcija vratara Mamelodija Onyanga, strijelac je bio Endo. Otvaranje Južnoafrikanaca Kashima je kaznila i drugim pogotkom, u 88. minuti Kanazaki potvrđuje pobjedu japanske momčadi i plasman u polufinale gdje će odmjeriti snage s osvajačem Copa Libertadoresa, Atletico Nacionalom, u Osaki u srijedu.


Mamelodi Sundowns 0-2 Kashima - All Goals... by sofiene-l

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!