Košarka

Cedevita s osmoricom igrača u napetoj završnici došla do pobjede u Rusiji

Dario Dodić • srijeda, 14.12.2016.
Cedevita s osmoricom igrača u napetoj završnici došla do pobjede u Rusiji
Foto: FaH

Cedevita je u Rusiji na gostovanju kod Nižnij Novgoroda u zanimljivoj završnici došla do pobjede 84:82 i potvrde drugog mjesta pred početak druge faze Eurokupa...

Košarkaši Cedevite dobrim su dijelom susreta desetog kola skupine A Eurokupa protiv Nižnij Novgoroda u Rusiji vodili uvjerljivo da bi sve zakomplicirali u posljednjoj četvrtini. Slično se dogodilo i u Zagrebu u prvom ogledu ovih momčadi, tada je Nižnij imao prednost 17 koševa razlike, a na kraju je uvjerljivo slavila Cedevita. Ipak, igrači Veljka Mršića nisu dopustili potpuni preokret, zadržali su vodstvo i došli do pobjede 84:82.

Istini za volju, Cedeviti nije trebala pobjeda za potvrdu drugog mjesta, bilo je dovoljno ne izgubiti s više od 15 koševa razlike, ali od prve su minute Vitamini krenuli po pobjedu, na krilima raspoloženih Marka Tomasa i Mire Bilana. Nije Mršić imao previše izbora u sastavu, Cedevita je susret odigrala s osmoricom igrača, što zbog ozljeda (Arapović, Krušlin, Babić), što zbog reprezentativnih obveza (Musa i Bajo), dok zbog vize nisu putovali Hopson i Rogić pa je teret čitavog dvoboja s Nižnijem pao na Boatrighta, Katića, Jamesa, Tomasa, Bilana, Begića, Žganeca i Shurnu.

Lijepo je to od početka izgledalo, od samog su početka raspoloženi bili Bilan i Tomas, prvu četvrtinu Cedevita je završila s prednošću od 12 poena (24:12), a poluvrijeme su završili s poenom manjom prednošću (42:31). Do poluvremena je Tomas ubacio 12, a Bilan deset poena, dok je Boynton s 14 poena držao Ruse na životu.

Niti nastavak susreta nije dao naslutiti dramatičnu završnicu, Cedevita je otišla na najveću prednost, 17 poena, osam i pol minuta prije kraja. I onda su Mršićevi igrači stali, što od umora, što zbog teškog rasporeda i sigurnosti da je druga pozicija u njihovim rukama pa se Rusi vraćaju u igru. Minutu prije kraja dolaze do izjednačenja, ali u napetoj završnici ne koriste prilike i Cedevita dolazi do pobjede 84:82.

Marko Tomas susret je završio s 20 poena i šest skokova, dok je Bilan upisao koš manje, šest skokova i tri asistencije. Dvoznamenkasti su bili i James (15 poena) i Boatright (11 poena). Kenneth Boynton ubacio je 31 koš za rusku momčad, Tomislav Zubčić susret je završio s pet poena, tri skoka i pet asistencija.

Drugo mjesto u skupini A znači da će u drugoj fazi Eurokupa Cedevita igrati protiv Valencije, trećeg iz skupine B i četvrtog iz skupine C.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • litleben14.12.2016. u 21:52
    Potpišeš za sezonu 25 igrača, da bi za utakmicu imao samo 8 raspoloživih?
    litleben
  • narada10814.12.2016. u 21:17
    cometh the man, cometh the hour...Čim su došli Tomas i pravi play, Cedevita se diže.
    narada108