Nogomet

Druga momčad Dinama svladala Chelsea u Premier League International Cupu

Mihaela Bradovski • petak, 16.12.2016.
Druga momčad Dinama svladala Chelsea u Premier League International Cupu
Foto: EPA

U sklopu drugog kola skupine D Premier League International Cupu Dinamo je u Aldershotu bio bolji od Chelseaja s 1:0, a pogodak vrijedan tri boda postigao je Filip Mihaljević...

Nakon remija bez pogodaka protiv Swanseaja, Dinamo II svladao je mladu Chelseajevu momčad s 1:0 i tako ostao u igri za prolazak u nokaut fazu Premier League International Cupa.

Ako u posljednjem kolu svladaju Feyenoord koji je trenutno posljednji bez ijednog boda, Modri će biti na korak od prolaska u najmanju ruku kao jedan od najboljih drugoplasiranih.

Chelsea je u susret ušao u dobroj formi, u posljednjih sedam susreta u svim natjecanjima ostao je neporažen, a prije tjedan dana bio je uspješniji i od Manchester Uniteda. Međutim u ovom susretu nije uspio slaviti i Modri su uzeli sva tri boda.

U prvom poluvremenu igralo se većinom na sredini terena, obje momčadi teško su dolazile do prilika, a onu najizgledniju Dinamo je realizirao. U 38. minuti Kobi Morris je ubacio, pogodio glavu Filipa Mihaljevića koji šalje loptu iza leđa Collinsa.

U drugom dijelu Chelsea je imao inicijativu, a u završnici i nekoliko puta opasno zaprijetio, no pokušaji Mounta i Chalobaha nisu bili precizni.

Modri tako odnose pobjedu, a 20. prosinca u podne igraju odlučujući susret s Nizozemcima.

Premier League International Cup, skupina D, drugo kolo

Chelsea - Dinamo 0:1

Chelsea: Collins, Sterling, Colley, Chalobah, Dasilva, Sammut, Van Ginkel, Muheim (72. Uwakwe), Scott (60. Mount), Quintero (60. Maddox), Ugbo.

Dinamo: Horkaš, Morris, Uremović, Soldo, Čabraja, Muhar, Plantak, Lovren (90. Gogić), Olmo, Mamić (62. Ivančić), Mihaljević.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!