Košarka

Dobar nastup Prostrana u porazu Nevežisa

Petar Jenjić • nedjelja, 18.12.2016.
Dobar nastup Prostrana u porazu Nevežisa

Odigrana su nova dva susreta u litavskom prvenstvu, a do pobjeda su došla dva domaćina. Juventus je slavio protiv Alytaus Džukije 77:62, dok je Vytautas slavio protiv Nevežisa slavio 83:69. Dobar je nastup u redovima Nevežisa imao Toni Prostran...

Košarkaši Nevežisa i dalje se muče s formom u domaćem prvenstvu, a danas ih je bez većih problema nadigrao Vytautas te došao do svoje osme pobjede, druge uzastopne te se trenutno nalazi na četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice, dok je Nevežis trenutno osmi s omjerom 5-11.

Nakon izjednačene prve dionice, koju su s dva razlike dobili gosti (17:19), domaćini ubacuju u brzinu više te u drugoj dionici rade 19 razlike i poluvrijeme završavaju sa 17 koševa prednosti (46:29). Do kraja je Nevežis uspio tek malo ublažiti poraz.

Domaćine je do pobjede predvodio Arturas Valeika sa 16 poena i šest skokova, dok je Mindaugas Kupšas ubacio 14 koševa, uz sedam skokova.

Goste su s 13 poena predvodili Paulius Petrilevičius i Jermaine Love. Toni Prostran odigrao je još jednu dobru utakmicu, a za 33 minute provedene na parketu ubacio je sedam poena (1/4 za dva, 1/5 za tricu, slobodna bacanja 2/2) uz skok i deset asistencija.

LKL:
Vytautas - Nevežis 83:69
Juventus - Alytaus Džukija 77:62 (Vytautas Šulskis 17p, 8sk / James Gavin 17p)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!