Zimski sportovi

Deveta uzastopna pobjeda Columbusa

HINA • ponedjeljak, 19.12.2016.
Deveta uzastopna pobjeda Columbusa

Hokejaši Columbus Blue Jacketsa su u noći s nedjelje na ponedjeljak stigli do devete uzastopne pobjede svladavši na gostovanju u Vancouveru domaće Canuckse sa 4-3 u produžetku.

Bila je to ujedno i 500. pobjeda u NHL-u za trenera Columbusa Johna Tortorellu, koji je tako postao prvi trener rođen na tlu Sjedinjenih Američkih Država sa 500 pobjeda ostvarenih tijekom regularnog dijela sezone u najsnažnijoj hokejskoj ligi svijeta.

Dva pogotka za pobjednike postigao je Brandon Saad, jednog Cam Atkinson, a strijelac pobjednički gola nakon 46 sekundi igre u produžetku bio je Seth Jones. Golove za Vancouver postigli su Brandon Sutter, Daniel Sedin i Jannik Hansen.

Pobjede su ostvarile i dvije vodeće momčadi po konferencijama. Chicago Blackhawksi su s 4-1 svladali San Jose i sa 48 bodove čvrsto drže čelnu poziciju u Zapadnoj konferenciji NHL-a. Na Istoku je pri vrhu mnogo veća gužva, momčadi se često izmjenjuju na vrhu, gdje se nakon sinoćnje 3-2 pobjede nad New Jerseyjem nalaze New York Rangersi koji su do nova dva boda stigli tek u raspucavanju. Rangersi su prvi s 47 bodova, dva više od aktualnih prvaka Pittsburgh Penguinsa.

NHL rezultati, 18.12.
NY Rangers - New Jersey 3-2 (raspucavanje)
NY Islanders - Ottawa 2-6
Chicago - San Jose 4-1
Winnipeg - Colorado 4-1
Vancouver - Columbus 3-4 (produžetak)
Boston - Los Angeles 1-0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!