Zimski sportovi

Medvjedi od raja do pakla za manje od minute

Marjan Kreševac • ponedjeljak, 19.12.2016.
Medvjedi od raja do pakla za manje od minute
Foto: FaH

Za početak velikog domaćeg niza Medvjedi su u Ledenoj ugostili Traktor iz Čeljabinska. Nakon što su poveli u devetoj minuti susreta i vrlo dobro igrali dvije trećine, domaći su s dvije velike greške dopustili gostima preokret u manje od minute i na kraju upisali poraz 2:3...

Gledajući kroz povijest KHL-a Medvjedi su od šest utakmica upisali tek dvije pobjede protiv gostiju iz Čeljabinska. Po početku današnjeg susreta moglo se pretpostaviti da bi Medveščak mogao smanjiti taj omjer, domaći su krenuli odlučno i za razliku od nekih prijašnjih susreta nisu se libili pucati iz svih pozicija.

Bili su gosti na pravoj streljani i bilo je samo pitanje kada će Demčenko kapitulirati, a to se dogodilo u devetoj minuti susreta, Mark Katić lijepo je pronašao samog Tomasa Mertla pred gostujućim golom koji laganim trzajem posprema pak iza leđa Demčenka. Odličan početak Medvjeda.

Druga trećina donijela je nekoliko ozbiljnijih pokušaja s jedne i druge strane, ali vratari su bili na visini zadatka i sačuvali svoje mreže, a onda se početkom posljednje dionice dogodio nevjerojatan pad domaćih hokejaša.

Prvo je u 42. minuti cijela obrana loše reagirala i nije pokrila samog Dereka Roya koji koristi poklon i izjednačuje rezultat, a samo minutu kasnije za svojom obranom poveo se MacIntyre i poklonio gostima preokret, strijelac je bio Petrov.

Koliko je domaća momčad pala, prvenstveno psihički, najočitije je bilo u 50. minuti igre kada je Traktor s igračem manje došao do prednosti od dva gola zahvaljujući pogotku Šarova. Tračak nade da bi ovaj susret mogao ipak završiti pozitivno stigao je kroz pogodak Parea u 53. minuti. Stisnuli su Medvjedi do kraja, izvukli dvije minute prije kraja i vratara, ali jednostavno nije išlo, ponajprije zahvaljujući fenomenalnom Demčenku koji je skupio impozantne 42 obrane.

Sljedeću priliku Medvjedi imaju već u srijedu kada u istom terminu od 19h u Ledenoj gostuje jedna od najboljih momčadi lige, Metalurg Magnitogorsk.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!