Nogomet

Dinamo visoko slavio protiv Feyenoorda i izborio prolaz u četvrtfinale

Branimir Korać • utorak, 20.12.2016.
Dinamo visoko slavio protiv Feyenoorda i izborio prolaz u četvrtfinale
Foto: FaH

Druga Dinamova momčad upisala je novu pobjedu u Premier League International Cupu i plasirala se u četvrtfinale ovog natjecanja koje se nastavlja na proljeće...

Nakon remija protiv Swanseaja i pobjede protiv Chelseaja, druga Dinamova momčad protiv Feyenoorda vadila je vizu za mjesto u četvrtfinalu Premier League International Cupa. U tome je i uspjela slavljem 3:0 i osiguravanjem mjesta, u najgorem slučaju, među dva najbolja drugoplasirana.

Iako rezultat govori da je Dinamo imao lagan posao, Nizozemci nisu bili nimalo bezazlen protivnik. Bolje su krenuli u utakmicu, stvorili više prilika, međutim za razliku od njih, Modri su znali iskoristiti prilike.

U 20. minuti Lovren je ubacio, a Filip Mihaljević iz gužve poslao loptu u mrežu, a 15 minuta kasnije ist igrač podiže na 2:0.

Mihaljević je srušen u 16 metara, sam je izveo kazneni udarac i povisio prednost Zagrepčana.

U drugom poluvremenu Modri su umrtvili igru i bez većih problema čuvali prednost, a u završnici susreta Muhar je postavio konačnih 3:0.

Dinamo je trenutno vodeća momčad skupine, a hoće li tamo ostati i nakon grupne faze, dat će odgovor dvoboj između Chelseaja i Swanseaja. Velšanima za rušenje Dinama treba visoka pobjeda, ali niti pad na drugo mjesto ne može Modre izbaciti iz četvrtfinala koje će se igrati sljedeće godine.

Dinamo: Horkaš - Morris, Uremović, Soldo, Čabraja - Muhar, Plantak - Ivančić (67. Špikić), Olmo, Lovren (76. Fintić) - Mihaljević (87. Franjić).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!