Ostali sportovi

VIDEO: Van Barneveld nakon velike borbe nadigrao Lewisa, odličan meč Andersona i Van de Pasa

Petar Jenjić • četvrtak, 29.12.2016.
VIDEO: Van Barneveld nakon velike borbe nadigrao Lewisa, odličan meč Andersona i Van de Pasa

Odigrani su posljednji susreti drugog kola i dva meča trećeg kola, a dva su najzanimljivija meča odigrana kao posljednja. Gary Anderson je u sjajnom dvoboju slavio Benita van de Pasa, dok je van Barneveld nakon velike borbe nadigrao Adriana Lewisa...

Da će meč između Garyja Andersona i Benita van de Pasa biti sjajan mogli smo pretpostaviti na samom početku, kada je svjetski prvak pogodio svoj prvi maksimum sa svojim prvim strelicama. Međutim, van de Pas je uzvratio na odličan način i uzeo dva lega, drugi s izlazom 142. Škot je uzvratio i uzeo tri lega zaredom. Istim je rezultatom Anderson dobio i drugi set, bez ijednog promašaja na izlazima i s vrlo visokim prosjekom. Nije previše zaostajao ni van de Pas, koji je imao tek jedan promašaj na izlazima, ali ipak premalo za večerašnji meč.

Niti u trećem setu Anderson nije promašio nijednu strelicu na izlazu i došao na set do meča. U četvrtom je i dobio priliku, ali nije je iskoristio pa je van de Pas došao do prvog seta. Popustila je Škotu malo koncentracija u sljedećem setu, kada ga je Nizozemac potpuno nadigrao i zakomplicirao meč, ali ne potpuno jer je Anderson do pobjede došao s 3:1 u legovima u, kako se na kraju pokazalo, zadnjem setu.

Kim Huybrechts nije imao prevelikih poteškoća protiv mladog njemačkog pikadista Maxa Hoppa. Belgijski je igrač uzeo glatku pobjedu bez izgubljenog seta, iskoristivši tako Hoppovu neraspoloženost, koju Nijemac nije uspio prenijeti iz prvog kola protiv Vincenta van der Voorta. U prva tri seta uzeo je po jedan leg, a u četvrtom je uspio dobiti dva, čime je isforsirao odlučujući peti leg, ali njegov protivnik je odličnom igrom uspio zaključiti meč bez dodatnih komplikacija.

"Morat ću igrati puno bolje protiv Phila Taylora ako želim ući u četvrtfinale, ali dobro ću se spremiti i uživati u svakoj minuti.", rekao je Huybrechts.

Gotovo bez većih problema do pobjede je došao i James Wade protiv Stevea Beatona. Trostruki polufinalist bacao je u prosjeku nešto manje od 100, brzo došavši do prednosti od 3:0 u setovima. Malu je nadu Beaton probudio u četvrtom setu, kojeg je dobio u vrlo tijesnoj završnici, no više od toga nije išlo. Wade je rutinski prošao kroz sljedeće set i došao do pobjede.

"Ne igram najbolje koliko bih mogao, ali zadovoljan sam što sam prošao u treće kolo jer je Steve vrlo nezgodan protivnik, koji vrlo lako može poremetiti planove.", rekao je nakon meča James Wade.

Drugo kolo gotovo pa lako je prošao i prošlogodišnji polufinalist, Jelle Klaasen protiv Brendana Dolana. Nizozemski pikadist odigrao je vrlo dobar meč i dva puta je bio blizu nine dartera, kada je pogodio dva uzastopna maksimuma, no do velikog postignuća nije uspio doći. Unatoč naizgled glatkom porazu, Dolan je odigrao sasvim dobro, pogodivši izlaze 101, 132 i 142. Međutim, na kraju su se pokazali uzaludnima.

"Sretan sam što sam se progurao kroz ovaj meč, a sljedeći protiv Davea Chisnalla će biti potpuno drugačiji. Bolje od ovoga zasigurno mogu.", rekao je Klaasen.

Drugo je kolo suvereno zaključio i Peter Wright, koji nije dao nikakve šanse Jaimeju Lewisu, koji i kada bi nešto dobro uspio napraviti, Wright bi uzvratio na još bolji način, ne dopustivši nikakvo iznenađenje. Meč je zaključio s dva lijepa izlaza od 100 i 130.

"Nedostajala mi je ova dvorana tijekom Božića. Vratiti se ovdje pred ovakvu publiku daje vam dodatan poticaj da dajete sve od sebe. Dodatno sam vježbao na izlazima i to se vidjelo u igri. Imam samopouzdanja, ali ne smijem gledati predaleko. Idem meč po meč, a sljedeći je sjajni Ian White." , rekao je Wright nakon meča.

Raymond van Barneveld nakon velike je borbe nadigrao Adriana Lewisa i prošao u daljnju fazu natjecanja. Nakon glatkog gubitka prvog seta, nizozemski je pikadist uzeo sljedeća dva te bio blizu da uzme i treći. Propustio je jednu strelicu, a Lewis pogodio dvostruko 20 za poravnanje na 2:2. U sljedećem je setu van Barneveldu popustila koncentracija, promašio je nekoliko vezanih strelica za izlaze, a raspoloženom dvostrukom svjetskom prvaku nije bio preveliki problem kazniti greške svog protivnika.

Lewis je tu potpuno stao i do kraja je dvoboja uzeo tek jedan leg. Van Barneveldu je jako dobro išao 32 izlaz, koji je bio i posljednji za pobjedu u večerašnjem meču.

Srijeda, 28. prosinca
Poslijepodnevni Session (14h):
Kim Huybrechts (13) 4:0 Max Hopp
James Wade (6) 4:1 Steve Beaton (27)
Jelle Klaasen (10) 4:0 Brendan Dolan (23)

Večernji Session (20h):
Peter Wright (3) 4:0 Jamie Lewis (30)

Treće kolo:
Gary Anderson (2) 4:2 Benito Van de Pas (15)
Adrian Lewis (5) 3:4 Raymond van Barneveld (12)

Četvrtak, 29. prosinca:
Poslijepodnevni Session (14h)
Mark Webster v Daryl Gurney (24)
Dave Chisnall (7) v Jelle Klaasen (10)
James Wade (6) v Michael Smith (11)

Večernji Session (20h)
Peter Wright (3) v Ian White(14)
Phil Taylor (4) v Kim Huybrechts (13)
Michael van Gerwen (1) v Darren Webster

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!